14 d’abril del 2008

Carles Malet i Alfred Sala guanyen el II Premi Miasma

Carles Malet, en la categoria de ciència-ficcio i Alfred Sala en la corresponent a la de Terror van ser els guanyadors de la passada edició del II Premi Miasma de Ciència-ficció i Terror, celebrada el passat 12 d'Abril a Manresa.

El jurat de la categoria de ciència-ficció va atorgar el premi al relat "Déus de vidre" de Carles Malet. Es dóna el cas que aquest autor és el segon cop que guanya el premi en aquesta categoria. Pel que fa al terror, El jurat va fallar en favor del relat "Jo, el vampir" d'Alfred Sala. Tots els relats guanyadors i finalistes del premi han estat publicats en el quart número del fanzine Miasma, de la seva edició en català. Actualment aquest fanzine és la única publicació que ofereix relats de gènere fantàstic en català.

La jornada dels premis tingué un aperitiu important en les III Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror (Ter-Cat) que es dugueren a terme unes hores abans a les mateixes instal.lacions (El Bar Vermell).

Una vegada finalizades aquestes es passà una mostra de curtmetratges fantàstics i seguidament es realitzà la lectura dels premis per part de Dimas Rodíguez i Andreu Belastegui, membres dels jurats respectius de cada categoria premiada.