1 de maig del 2008

'L'entremaliat', de Víctor Giménez

Edicions Glénat acaba de publicar el volum 'L'entremaliat', de Víctor Giménez. L'àlbum va guanyar el premi Josep Coll del 2007, en la categoria de menors de 30 anys.

L'argument presenta la pujada al món del fill de Satanàs decicidt a acabar amb Pier, un nen tan bo que està posant en escac a tot l’infern. Però… Déu, entre borratxera i borratxera, ha decidit no permetre que ningú toqui al nen més repel·lent del planeta. El bé i el mal s’enfronten en la batalla més absurda de l’univers.

Clarke recordat al desè butlletí de la SCCFF

Ja podeu descarregar-vos el desè butlletí de la SCCFF, corresponent als mesos de maig i juny. Hi trobareu cròniques de les III Ter-Cat i el lliurament dels premis Miasma, a Manresa; de l'homenatge a Jaume Fuster, a Barcelona; de l'homenatge a Montserrat Julió, a Mataró; el relat 'Al bosc de plata', de Carme Torras. El número també inclou un homenatge al traspassat Arthur C. Clarke; l'article 'Ciència-ficció, a quaranta anys del maig del 68', d'Antoni Munné-Jordà, i les seccions habituals de notícies, llibres, cine i còmics.

A l'editorial, hi podem llegir: "Ara el cinema de masses i la literatura majoritària recorren a la ciència-ficció, o als emblemes de la ciència-ficció, en obres que han de competir amb les tendències majoritàries. I quan passa això, és clar, sempre hi ha el lament que allò que s'ofereix al gran públic com a ciència-ficció no és prou pur i genuí. I que la ciència-ficció més pura i genuïna no arriba al gran públic. Les alternatives són només gueto o mistificació? El fet és que som en un període de canvis, simbiosis i permeabilitzacions. Entre totes les actituds viables, tan lícit sembla voler mantenir la puresa del gènere com voler penetrar en altres àmbits prenent-lo com un recurs. Però una actitud que no sembla gaire productiva és voler mantenir la legítima puresa de la marginació i alhora queixar-se que som marginals".

El primer butlletí electrònic de la SCCFF va sortir el desembre de 2006. L'onzè es publicarà el juliol vinent. Obert a tota mena de col·laboracions, els interessats a col·laborar-hi podeu adreçar-vos al correu de la societat.