1 de febrer del 2008

La Catalunya futurible de Toni Rumbau

Toni Rumbau acaba de presentar la novel·la 'La colla de la platja i el futur de Catalunya' (Arola Editors). El volum -la segona novel·la que escriu- aplega un conjunt de cartes delirants escrites per Romà Bastides, futuròleg de la Barceloneta, després de rebre l'impacte d'un llamp.

Segons David Castillo 'La colla de la platja...', es podria definir com una "novel·la futurista o de ciència-ficció casolana, d'anticipació o al·legòrica, però sobretot com una farsa sobre una societat neuròtica que es transforma. Una novel·la epistolar, eminentment provocadora, que podria connectar amb les divertides sàtires d'Eduardo Mendoza, les novel·les modernistes de Juli Vallmitjana i la ironia enlluernadora de Francesc Pujols".

Entre les propostes distòpiques del llibre s'hi anticipa la dissolució d'Espanya -tot i que es manté la monarquia en forma de polimonarquisme a l'estil de la Commonwealth-. La Catalunya independent rebrà una infinitat de turistes de les antigues autonomies, que convertiran el turisme en el sector més puixant de l'economia. La capital catalana es traslladarà a Tortosa, centre internacional d'aplecs sardanístics i posseïdora de la plaça de toros més gran del món, mentre que Barcelona es dedica plenament al turisme.

'La colla de la platja...' és el cinquè títol publicat per Rumbau a Arola Editors, pocs mesos després de presentar 'Malic, l'aventura dels titelles', text biogràfic sobre la generació que va gestar iniciatives com el desaparegut Teatre Malic. Rumbau dirigeix actualment el Festival d'Òpera de Butxaca i Noves Creacions.

28 de gener del 2008

Balanç de les II ter-Cat a Vic

El passat dissabte 26 de Gener es va cel.lebrar a Vic les II ter-Cat (tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror). Anteriorment ja s'havien inaugurat a Vilafranca.

Afeccionats de poblacions com Viladecans, Vilafanca, Sant Celoni, Igualada, Barcelona i Vic van assistir al dinar-tertúlia.

Com de costum la diversitat temàtica va ser predominant, en aquest cas però es va fer un especial èmfasi en les sèries de TV d'Space Opera i també en els primers contactes al.lienígenes en el camp de la literatura d'autors clàssics com Asimov i Bradbury.

També es va fer una breu presentació de Ficció Ràdio, una emisora de ràdio olotina gestionada per Josep Cuèllar que integra diferents programes dedicats a la ciència-ficció.

Les properes tertúlies encara no tenen data assignada però es confirma que es realitzaran a Manresa (Bages) entre Març i Abril. També s'han mostrat interessades altres "seus" com Lleida i Barcelona.

Per estar al dia de les novetats de les Ter-Cat, només cal entrar a la llista del grup: http://es.groups.yahoo.com/group/Ter_cat/o subscriure's-hi enviant un correu electrònic a:Ter_cat-subscribe@yahoogroups.com