2 de desembre del 2009

Nou joc de rol en català

Maqui edicions ha tret un nou joc de rol en català. Informació de contraportada:

"Un joc de rol de la vella escola amb un toc de la nova. Cataus és la versió catalana del Donjon de Clinton R. Nixon, amb regles addicionals i nou text.

Recordes aquelles meravelloses sensacions que tingueres el primer cop que vas jugar a rol? Enyores el que sentires quan jugares amb la caixa vermella? Cataus és un joc emocionant on rebentes portes, explores masmorres, mates monstres, trobes tresors i salves a tothom.

Es hora de viure aventures! "

Ciència-ficció i Nadal

El dimecres 2 de desembre, a la Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps 20-22, Barcelona) a les 7 de la tarda, Carme Acuña, membre de la SCCFF i de les Ter-Cat realitzarà una conferència titulada "El Nadal i la ciència-ficció" on repassarà algunes obres d'aquest gènere ambientades en aquestes dates tan significatives.

29 de novembre del 2009

Guanyadors dels Premis Ictineu

Les XII Ter-Cat de l'Hospitalet de Llobregat han significat, la consolidació definitiva d'un grup que pretén promoure i gaudir de la CF, la fantasia i el terror. Han estat el colofó on s'han presentat els dos projectes més importants que s'han estat gestant fins ara: La revista Catarsi i els Premis Ictineu.

Ahir, poques tertúlies hi va haver, o depèn de com es miri, potser n'hi va haver moltes però en petits grups. Donat la gran assistència als actes no es va poder seguir un guió comú sobre els temes a parlar, però això potser ha enriquit encara més l'intercanvi d'informació, de suggerències i en definitiva, de diversió.

Però anem a pams: La troba al cafè "O Val d'Ouro" va ser un èxit, un alt percentatge dels assistents van aparèixer per fer els primers cafès, consultar les Catarsis noves de trinca i conèixer a la gent nova. A les 11 es va iniciar la visita a les MAGNÍFIQUES instal.lacions de la Biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet que ens va acollir amb els braços oberts oferint també una sala d'actes amb tots els equipaments possibles.


Seguidament, al voltant de les 12 es va omplir l'auditori... quasi 50 persones (algunes vingudes directament d'Extremadura i València) més alguns periodistes locals que van seguir el lliurament de premis sota la batuta del periodista d'Icat FM Josep Lluís Blázquez que va exercir de mestre de cerimònies. Un agraïment més que volem fer-li arribar des d'aquí per la seva tasca desinterassada.


En primer lloc ses feu un breu repàs a la trajectòria de les onze anteriors Ter-Cat: objectius, propòsits i algunes anècdotes. Seguidament el menut - l'alma matter de la revista Catarsi- va fer el mateix amb les qüestions relacionades amb aquesta, presentant així mateix, de manera oficial, el segon número de la revista.

Aquest punt va ser especialment participatiu doncs els autors i il.lustradors de la Catarsi 2 que havia a la sala van pujar a dir-hi la seva: Alícia Gili, Maria Muñoz, Adolf Boldú, Mònica Carrión, Susana Vallejo, Gerard Tauste i Francesc Felipe (Patricia Muñiz també va venir a l'hora dels cafès).

El següent pas, finalment va ser el lliurament de premis. I aquests han estat els guanyadors:

+ Categoria de "Millor conte fantàstic escrit en català" atorgat a Antoni Munné-Jordà per "El gat", conte inclòs al recull El mirall venecià. Ha recollit el premi Carme Acuña en el seu nom donat que l'autor no ha pogut assitir a l'acte.

+ Categoria de "Millor novel.la fantàstica traduïda al català" atorgada a Jeanette Winterson per Planeta blau. Ha recollit el premi Sergi Viciana en el su nom, donat que l'autora -anglesa- no podia fer acte de presència i que l'editorial -Empúries- se n'ha desentès.

+ Categoria de "Millor novel.la fantàstica original en català" atorgada a Carme Torras per La mutació sentimental. Ha recollit el premi la mateixa autora.

Al cap de poca estona es va celebrar fet el dinar, on hi van participat 37 persones. Les signatures de llibres de números de Catarsi han estat especialment ofanoses i han corregut rius de tinta. Una gran festa doncs, on s'han afegit moltes persones noves a les Ter-Cat i on hem pogut comprovar quines són les preferències dels lectors pel que fa a la narrativa fantàstica en català.

Res més, com no sigui tornar a felicitar a la nostra amfitriona, l'Alícia Gili tot el que ha fet perquè aquesta Ter-Cat an especial hagi tirat endavant.