20 de febrer del 2009

Veredicte del premi "Ovelles Elèctriques"

El "Primer Premi Ovelles elèctriques de relats de Ciència-ficció, fantasia i terror" va ser lliurat el passat 15 de febrer. El jurat format per Ramon Batalla, Júlia Creus, Jordi Guàrdia, Enric Herce i Isabel del Rio Sanz van escollir els tres millors relats.

+ Primera posició: "Rubén debe morir"de Sergio Macías García, San Fernando (Cádiz, Espanya)

+ Segona posició: "Humedades"de Felipe Martínez de Anguita d'Huart (Madrid, Espanya)

+Tercera posició: "A sotavento de Montjuic" de José María Pérez Hernández (Madrid, Espanya)

Els premis van consisitir en lots de llibres valorats en 300, 180 i 150 € respectivament.

Els relats podien escriure's tant en català com en espanyol. El jurat va rebre 123 relats, només cinc del quals van ser escrits en català.

Actualment, segon informa Eugeni Guillem, s'està mirant de publicar els millorts 20 o 30 relats participants del premi en una antologia sota el segell Lulu o Bubok.

Nova novel.la d'Antoni Munné-Jordà

A. Munné-Jordà finalitza després de 15 anys la seva trilogia de ciència-ficció ambientada en la costa de Vilanova i la Geltrú.

El Cep i la Nansa acaba de publicar Poso el comptaquilòmetres a zero, la darrera part de l'esmentada trilogia, tot i que segons paraules del mateix autor, el llibre por llegir-se indistintament doncs funciona com a una novel.la única també.

Una descoberta en un petit asteroide del nostre sistema solar l’any 2002, amb les consegüents investigacions desplegades els decennis posteriors, tindrà unes conseqüències inesperades damunt el microcosmos protagonista quan un dels centres d’estudi de la troballa serà justament l’instal·lat a Vilanova i la Geltrú

L'any 1994, A. Munné-Jordà publicà La paciència del mar (Edicions del Bullent), el primer volum de la trilogia. Cinc anys després, al 1999, la segona novel.la es tituà L'única mort ja va ser publicada dins la col.lecció La Cram (que curiosament li donà el nom) de l'editorial penedesenca El cep i la Nansa.