22 de juny del 2008

30 herois de còmic a la Galeria Montcada

La Galeria Montcada presenta, fins al 16 de juliol, l'exposició '30 Herois' dedicada a personatges del món del còmic i la cultura popular.

Autors com Montesol, Anna Ametller, Daniel Torres, Juanjo Castillo, Menchu Gamero o Meritxell Duran recreeen personatges com Barbarella, Valentina, el Capità Amèrica, l'Home de Ferro, Daredevil, el Capitán Trueno, Superman, Zipi i Zape o... Joan Miró!

La galeria d'art es troba al carrer Montcada, 20, de Barcelona. Obre de dimarts a dissabte (de 10,30 a 14,30 i de 16,30 a 20,30). Els preus dels originals, que fan 60cm x 60cm, van des dels 696€ als 5.220€.

Bases de la XI edició del premi Pedrolo


Ja s'han fet públiques les bases del XI premi 'Manuel de Pedrolo-Ciutat de Mataró', de narrativa de ciència-ficció. El guardó està premiat amb 3.000 euros i la publicació de l'obra a la col·lecció 'Ciència-ficció' de Pagès Editors.

L’Institut Municipal d’Acció Cultural de Mataró organitza aquest premi, que és el més important dels Països Catalans dedicat a aquest gènere literari. El premi duu el nom de Manuel de Pedrolo en reconeixement a la difusió i popularització de la ciència-ficció feta per l'escriptor.

Per participar al concurs caldrà presentar les novel·les (originals, inèdites, i amb una extensió de 150 a 200 fulls), en cinc còpies sense signar. Les còpies aniran acompanyades d'una plica amb les dades de l’autor i l’edició en suport digital correctament escrita i corregida.

Els originals s'hauran de presentar, abans del dia 1 de setembre de 2008, al registre de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, carrer de Sant Josep, 9, 08302-Mataró, amb la indicació del nom del premi. Només s’admetrà una obra per autor.

El jurat, format per Miquel Barceló, Jordi Dòria, Montserrat Galícia, A. Munné-Jordà i Antoni Segarra, amb Mercè Millan de secretària, emetrà el veredicte el 27 de setembre de 2008.

La novel·la 'La Mutació sentimental', de Carme Torras, va guanyar l'última edició del premi. Pagès Editors l'acaba de publicar fa pocs dies.