29 de maig del 2008

George R.R. Martin visita Catalunya al juliol

George R.R. Martin, escriptor nord-americà de ciència-ficció i fantasia mundialment conegut visitarà entre d'altres llocs de l'estat, la ciutat de Barcelona, el proper Juliol.

Segons les primeres informacions, dia 17 de Juliol realitzarà una conferència a la biblioteca Jaume Fuster (Plaça Lesseps 20-22) i l'endemà, el dia 18 signarà llibres a l'NH Podium Hotel (C/Bailén 4-6).

George R.R. Martin fa més de trenta anys que escriu ciència-ficció, fantasia i terror recol.lectant premis i mencions arreu per on passa. No posseeix una bibliografia excessivament llarga però sí molt valorada pels afeccionats. Tot i tenir un gran prestigi dins la ciència-ficció, la sèrie de novel.les que l'ha catapultat als primers llocs de vendes de tot el món és la saga fantàstica "Cancó de foc i Glaç" per molts considerada el puntal de la Fantasia èpica actual.

En català només ha estat publicada la primera part del primer llibre amb el títol "La mà del rei" (Devir) i sembla que no continuarà, mentre que en castellà s'han publicat els quatre primers volums: "Juego de tronos", "Choque de reyes", "Tormenta de espadas" i "Festín de cuervos" de mà de l'editorial Gigamesh.

Actualment Martin està finalitzant el cinquè volum. La saga completa constarà de set.