10 d’abril del 2008

Creix la galàxia sonora de Jaume Sisa



Jaume Sisa segueix fidel al seu esperit irreverent. Ho demostra el seu nou disc 'Ni cap ni peus' (K Industria), i el clip divertidíssim de la cançó 'Aquest any follarem com folls'. El nou disc de Sisa ha estat produït per Joan Miquel Oliver i conté peces planetàries, com 'Des de la lluna', i homenatges abrandats a companys de viatge galàctic com Francesc Pujols i Pau Riba.

Coincidint amb aquest treball també s'ha posat a la venda el conte-disc il·lustrat 'Qualsevol nit pot sortir el sol' (K Industria), basat en la seva popularíssima cançó.

Imatges de la SCCFF a la revista 'Contagi'

El número 5 de la revista cultural Contagi publica l'article 'Ciència-ficció catalana, un gènere diferent', d'Antoni Munné-Jordà.

El text, on es repassa l'evolució del gènere a casa, va il·lustrat amb força imatges de les diferents trobades de la nostra societat. En aquest sentit, doncs, és un document valuós pels membres de la SCCFF, com a mínim des del punt de vista sentimental. I pel reconeixement de la tasca que anem fent (sense pressa, ni cap afany de glòria, diners o altres bajanades per l'estil).

Un altre text remarcable és l'avanç editorial del llibre 'Biografia no autoritzada de Joseph Pujol 'El Petòman', d'Adrià Pujol i Cruells (CCG Edicions). El volum de Pujol recull dades sobre aquest artista sonor i singular, tan admirat per Comelade, Estellés, Dalí o Bigas Luna.


També podeu trobar a Contagi una entrevista amb la dibuixant iraniana Marjane Satrapi, a càrrec de Jordi Camps i Linell; l'article 'Mortadel·lo i Filemó, agència de diversió', de Sebastià Roig, o un reportatge sobre els deu anys del Museu del Cinema, de Pep Prieto.

8 d’abril del 2008

Finalistes del II Premi Miasma

El jurat del II Premi Miasma format per Sebastià D’Arbó (psicòleg, periodista i director de cinema), Sebastià Roig (escriptor), Emili Gil (escriptor), Robert Latorre (Cap de projectes informàtics de l’Institut d’Estudis Catalans), Andreu Balastegui (doctor en Astronomia i professor de la UPC), Eloi Puig (crític literari i creador de les Tertúlies Catalanes de Ciència Ficció, Fantasia i Terror) i Dimas Rodríguez (guionista del programa “Silenci?” de Televisió de Catalunya) ha determinat que els relats finalistes en cadascuna de les categories del certamen són els següents:

CIÈNCIA FICCIÓ
CAMARADA PACIFICADORA d'Albert Garcia
DÉUS DE VIDRE de Carles Malet
EL DEUTE de Carles Malet
UNA UTOPIA EFÍMERA de Menut (Pseudònim)

TERROR
EL VERÍ DE LA COBDÍCIA de Gerard J. Ayala Benítez
LA DONACIÓ de Ralph Barby
MARC EL TORTURADOR de Víctor Gonzàlez Guzman
LA CASA DEL BOSC d'Enric Herce Escarrà
CEL BLAU de Joan Albert Pascual Gausachs
JO, EL VAMPIR d'Alfred Sala

El proper dissabte 12 d'abril es procedirà a la lectura del veredicte i al lliurament de premis als autors dels relats guanyadors. L'acte es durà a terme a El Vermell de Manresa (C/ de les Piques, 3) a les 17:30 i anirà acompanyat d'una projecció de curtmetratges de caire fantàstic i de la presentació del nou número de la revista Miasma de relats de terror i de ciència ficció que inclourà els relats finalistes i guanyadors d'aquesta edició del premi.

Els curtmetratges que es projectaran són els següents:

JULES Y EL ELIXIR DE LA ETERNA JUVENTUD de Sol Moreno i J. Oskura Nájera
EL OTRO LADO de James J. Wilson
ASMA de David González
EN ESPERA de Jaume Benedito Tejera
FIRMADO: DIOS de Dimas Rodríguez

7 d’abril del 2008

El 'Doctor Who' conquereix el K3


El K3 emet els episodis de la sèrie 'Doctor Who', de dilluns a divendres, a les 20.45h. Coincidint amb l'emissió, el K3 ha obert un blog i un fòrum dedicat a aquesta sèrie clàssica de la BBC.

En aquesta temporada, Christopher Eccleston interpreta el Doctor, el qual recorre l'espai i el temps, per lluitar contra invasions extraterrestres i els temibles Daleks. En aquesta missió compta amb l'ajut de Rose (Billie Piper), la seva xicota, i la col·laboradora Martha (Freema Agyeman). El sorprenent vehicle per als seus viatges és el TARDIS, una nau en forma de cabina telefònica anglesa.