3 de setembre del 2008

Nou butlletí de la SCCFF

Acaba de sortir el dotzè butlletí de la SCCFF corresponent als mesos de setembre i octubre Aquest pot ser descarregat gratuïtament des d'aquí.

En aquest darrer número destaca l'editorial, dedicada a l'escassetat d'obres de ciència-ficció en català; una situació denunciada per algunes revistes de gènere i per alguns editors que es compara amb la serp Ouròboros o el que ve a ser el mateix: El peix que es mossega la cua. A menys obres de ciència-ficció, menys lectors cosa que comporta que s'escriguin i es publiquin menys obres de ciència-ficció.

També s'inclou a l'apartat de notícies la propera posada en marxa del Festival Internacional de Cinema Fantàstic Sitges, el balanç de les V Ter-Cat (Tertúlies catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror) que tingueren lloc a Barcelona el passat juliol i l'exposició dedicada a J.G. Ballard que s'està duent a terme a Barcelona.

A l'apartat de crítica, trobem una la gran quantitat de títols ressenyats:

Els llibres "El cel dins la memòria" de Miquel Mas Ferrà, "La veïna del carrer Berlín" de Ton Creus, "Treze tristos tràngols" d'Albert Sánchez Piñol, "La Clivella" de Doris Lessing, "Planeta Blau" de Jeanette Winterson, "El Sindicat de policíes jueus" de Michael Chambon (guanyador del darrer Premi Hugo), "Maragda" de Jordi Lopesino, el recopilatori "Obras maestras. La mejor ciencia ficción del siglo XX" d'Orson Scott Card i "La Telaraña" de Neal Stephenson i Frederick George.

També trobem la crítica de la pel.lícula "Wall-E" d'Andrew Stanton i del còmic "Barri Llunyà" de Jiro Taniguchi.

Així mateix, s'inclou n article d'opinió: "La ciència-ficció de la ciència-ficció" i el relat "Tres arguments" de Francesc Trabal.
El proper butlletí apareixerà a començaments de novembre.