5 d’agost del 2008

Hespèria fa un concurs de contes de ciència-ficció


Hespèria, el bloc de ciència-ficció, terror i fantasia de les Terres de l'Ebre, organitza un Concurs de relats breus de ciència-ficció. El guanyador rebrà un lot de llibres i pel·lícules.

Les bases diuen:

1. Aquest és un concurs de relats breus escrits de ciència-ficció en català (o valencià, o balear... o qualsevol dels seus dialectes).

2. Per participar-hi cal que tingueu un compte de twitter i que envieu un missatge amb el relat encapçalat per @Twitthesperia.

3. Es poden enviar relats fins el dia 11 de setembre de 2008.

4. També es poden enviar els relats per correu electrònic a hesperia@hesperia.cat. No s’acceptaran relats de més de 140 caràcters.

5. El guanyador serà anunciat a la pàgina http://www.hesperia.cat el dia 6 d’octubre de 2008.

6. El premi serà un lot de llibres i pel·lícules de ciència-ficció, fantasia i terror.

7. Els relats enviats es trobaran sota llicència CC 2.5.

8. Es demana adequació normativa. No s'acceptaran relats amb abús d’abreviatures, llenguatge SMS o falta de cohesió gramatical.

10. La participació al concurs implica l'acceptació d'aquestes bases.

Nous contes d'Antoni Munné-Jordà

Antoni Munné-Jordà (Barcelona, 1948) publicarà el setembre el llibre 'El mirall venecià' (Pagès editors), un recull de setze contes de ciència-ficció, terror i fantasia.

Els textos, escrits entre 1970 i 2005, són una tria significativa de la seva narrativa breu realitzada en prop de quaranta anys d’ofici (durant els quals ha publicat una quinzena de llibres, ha guanyat el premi Juli Verne de ciència-ficció i ha estat dues vegades finalista del Sant Jordi de novel·la).

Al pròleg d’'El mirall venecià', el professor Víctor Martínez-Gil mostra «la unitat i la coherència de l’obra de Munné-Jordà», un autor que des de 1982 s’ha dedicat a «estructurar un espai visible per a la narrativa catalana de ciència-ficció, reivindicant-ne la història i promovent-ne el conreu».

Antoni Munné-Jordà és membre fundador de la Societat catalana de ciència-ficció i fantasia. També dirigeix la col·lecció «Ciència-ficció» de Pagès editors. Abans havia participat en la direcció d'altres col·leccions d'aquests gèneres en llengua catalana.