6 de març del 2008

'La pell freda', al cinema

Els cineastes David i Àlex Pastor, autors del curt 'La ruta natural', escriuran un guió en anglès, basat en la novel·la 'La pell freda', d'Albert Sánchez Piñol. La productora espanyola KanZaman va obtenir els drets cinematogràfics de l'obra i vol fer "una pel.lícula internacional amb estrena principal als EUA". El projecte es presentarà de manera oficial al festival de Cannes.

Islàndia podria acollir el rodatge del film. Part del pressupost es destinarà a fer que els efectes especials siguin impecables. Àlex Pastor creu que la novel·la "respira l'atmosfera dels grans llibres d'aventures, però té un punt més fosc. El gran mecanisme de propaganda bèl.lica és classificar l'enemic com a monstres; però la novel.la fa un gir de 180 graus, quan el protagonista descobreix que aquestes criatures tenen sentiments".

Albert Sánchez Piñol ha declarat que el resultat que acabi tenint l'adaptació és imprevisible. "Depens de massa factors. Si falla el productor de fotografia es pot enfonsar. No és a les meves mans. Els guionistes diuen que volen preservar l'esperit del relat, i jo els ho agraeixo".

3 de març del 2008

Novè butlletí de la SCCFF


Ja podeu descarregar-vos el novè butlletí electrònic de la SCCFF, corresponent als mesos de març i abril, dedicat al món de la ciència-ficció i la fantasia en llengua catalana. Hi trobareu cròniques de l'Assemblea de la societat a Lleida i de la celebració de les segones Ter-Cat; l'article de Toni Segarra 'Per què els fans no llegixen BD's?'; el relat 'Taüt', de Montserrat Galícia, i les seccions habituals de notícies, llibres, cine i còmics.

A l'editorial, escrita a partir d'un article publicat al Sunday Times, hi podem llegir: 'La Ciència, la de veritat, avança a una tal velocitat que, avui dia, potser és difícil trobar un argument futurista que no hagi caducat abans que l'obra s'hagi donat per acabada. Potser per això, els arguments actuals es basen en esdeveniments impossibles, tan impossibles que de vegades poden arribar a semblar ridículs i, encara pitjor, els que semblen originals es repeteixen un cop i un altre amb diferents enfocaments, de tal manera que tenim constantment la sensació d'un "déjà vu".'

El primer butlletí electrònic de la SCCFF va sortir el desembre de 2006. El desè es publicarà el maig vinent. Obert a tota mena de col·laboracions, els interessats a col·laborar-hi podeu adreçar-vos al correu electrònic de la societat.

TV-3 emetrà un llarg d'Álex Sampayo

Aquest estiu TV3 emetrà l'últim treball del director Álex Sampayo: 'O Espello', una tv-movie de terror psicològic protagonitzada per Pedro Alonso, Xosé Manuel Olveira i Leticia Dolera. El film, que es va enregistrar a Catalunya, també es projectarà a la Televisió de Galícia (TVG).

'O Espello' mostra la història de la Sònia, una noia que viu una crisi matrimonial. Sònia compra el mirall d'un hotel, en una subhasta, i s'adona que s'hi reflecteix una de les cambres d'aquell hotel. Tot apunta que allà hi va haver un assassinat.