6 de març del 2008

'La pell freda', al cinema

Els cineastes David i Àlex Pastor, autors del curt 'La ruta natural', escriuran un guió en anglès, basat en la novel·la 'La pell freda', d'Albert Sánchez Piñol. La productora espanyola KanZaman va obtenir els drets cinematogràfics de l'obra i vol fer "una pel.lícula internacional amb estrena principal als EUA". El projecte es presentarà de manera oficial al festival de Cannes.

Islàndia podria acollir el rodatge del film. Part del pressupost es destinarà a fer que els efectes especials siguin impecables. Àlex Pastor creu que la novel·la "respira l'atmosfera dels grans llibres d'aventures, però té un punt més fosc. El gran mecanisme de propaganda bèl.lica és classificar l'enemic com a monstres; però la novel.la fa un gir de 180 graus, quan el protagonista descobreix que aquestes criatures tenen sentiments".

Albert Sánchez Piñol ha declarat que el resultat que acabi tenint l'adaptació és imprevisible. "Depens de massa factors. Si falla el productor de fotografia es pot enfonsar. No és a les meves mans. Els guionistes diuen que volen preservar l'esperit del relat, i jo els ho agraeixo".