5 de gener del 2008

Indiana Jones tornarà en català



El quart film de la sèrie d'Indiana Jones s'estrenarà en català, el 22 de maig, amb el títol Indiana Jones. El Regne de la Calavera de Cristall. La versió en DVD dels tres primers films també es va doblar al català.

En aquesta aventura, Harrison Ford comptarà amb la companyia de Karen Allen -que repetirà el paper de Marion del primer film-, Shia LaBeouf (actor jove molt conegut gràcies a 'Transformers') i amb secundaris de luxe com Cate Blanchett o Jim Broadbent.

El Cryptshow '08 escalfa motors


El Cryptshow Festival '08 comença a agafar forma. Desembre va fer pública la convocatòria d’inscripcions pel segon concurs de Curts de terror i gènere fantàstic, alhora que anunciava la seva celebració a Sant Adrià de Besòs els dies 9, 10, 11 i 12 de juliol.

Entre les activitats paral·leles del festival hi haurà una exposició de pintures i un concurs de relats de terror. També s'ampliarà el nombre de projeccions de llargs i augmentaran un dia les sessions de projeccions. Per cloure el certàmen, es preveu una sessió especial on s'homenatjarà un gran referent del cine fantàstic i de terror.

El Cryptshow Festival està organitzat, sense cap afany de lucre i amb moltes ganes de diversió, per The Crypts Productions i l'Autruche Productions.

Bases II concurs de curts Cryptshow '08

Si hi ha algun cineasta entre els lectors, aquestes són les dades que ha de tenir present si vol presentar-se al II Concurs de curtmetratges de gènere de Terror i Fantàstic, organitzat pel Cryptshow Festival '08:

-Període d'inscripció de curts: Del dia 1 de DESEMBRE al 30 d'ABRIL de 2008.

-Les obres s'adreçaran a: Cryptshow Apartat postal 168 08910 Badalona Barcelona

-S'acceptaran curts d'una durada inferior als 25 minuts, rodats desde gener de 2007, de gènere fantàstic i/o terror.

-Cal inscriure's en el formulari de la web, però la inscripció no es confirmarà fins que no es rebi el curt.

-Entraran a concurs tots els curts rebuts amb el matasegells amb data anterior al 1 de maig.

-Els curts poden rodar-se en qualsevol format, però només poden presentar-se en DVD Video.

-Els curts que no siguin en català o castellà, hauran d'anar acompanyats d'una transcripció en català, castellà, gallec, anglès, francès o italià.

-Cal adjuntar una foto del curt per promoció. (Agrairem que el curt s'acompanyi amb un dossier per premsa.)

-Les pel·lícules finalistes es projectaran a la Secció Oficial Cryptshow Festival'08.

-El nom dels guanyadors es donaran a conéixer durant la cerimònia de cloenda del Cryptshow Festival'08.

-Lletra petita: Tots els DVDs rebuts s'incorporaran a la videoteca del festival.

-L'organització del festival es reserva el dret de la utilització total o parcial del material presentat amb la finalitat de promoció del festival i sempre sense cap ànim de lucre.

-La inscripció de l'obra implica l'acceptació d'aquestes bases. No es tornaran els curts enviats.

-Podeu fer les vostres inscripcions aqui

Arriba l'últim volum de 'Món de tinta'

L'últim volum de la trilogia 'Món de tinta', de l'escriptora alemanya Cornelia Funke, es publicarà aquesta primavera. Els dos primers toms 'Cor de tinta' i 'Sang de tinta' han estat editats en català per RBA-La Magrana.

El tancament de la trilogia donarà pas a la versió fílmica del primer volum 'Cor de tinta', que arribarà als cines el setembre. La pel·lícula ha estat dirigida per Ian Softley i produïda per la companyia Newline Cinema, responsable de 'El senyor dels anells'.

3 de gener del 2008

Opereta gòtica al Versus Teatre

El Versus Teatre manté en cartell 'Ruddigore o la nissaga maleïda' una opereta sobrenatural i gòtica, plena d'amor, mort, traïció i mata-rates.

L'obra musical, escrita per W.S. Gilbert i partitura d'Arthur Sullivan, es desenvolupa en el petit espai central de la sala, sense escenografia, recorregut pels cinc intèrprets en una demostració de moviment frenètic, gestualitat desconstruïda i estètica descordada d'humor negre.

'Ruddigore' és una producció de la companyia Egos Teatre, dirigida i coreografiada per Joan M. Segura.

1 de gener del 2008

Vuitè butlletí de la SCCFF

Ja podeu descarregar-vos el vuitè butlletí electrònic de la SCCFF, corresponent als mesos de gener i febrer, dedicat al món de la ciència-ficció i la fantasia en llengua catalana.

A la publicació hi trobareu dades sobre el traspàs de l'escriptor Sebastià Sorribas, la celebració de les primeres Ter-Cat, la presència de la ciència-ficció al 'Tradicionari', l'article 'La història a la llum de la ciència' de Toni Segarra o el relat 'Duplicat', d'Òscar Pàmies. El butlletí manté les seccions habituals de notícies, llibres, cine, teatre i còmics.

Pere Verdaguer destaca a l'editorial que la ciència-ficció "continua sent un gènere que respon a les necessitats del temps, una de les quals és de preparar-nos als canvis i, sobretot sobretot, d'ajudar-nos en el difícil treball d'escollir el camí "polític" (en sentit general) a seguir. Ens obliga a pensar en l'avenir, a pensar-hi raonablement, a pensar-hi per tal d'evitar que, amb l'acceleració de la Història, no ens llancem de cap al precipici per manca de visibilitat."

El primer butlletí electrònic de la SCCFF va aparéixer el desembre de 2006. El novè es publicarà el març de 2008. Obert a tota mena de col·laboracions, els interessats a col·laborar-hi podeu adreçar-vos al correu electrònic de la societat.