5 de febrer del 2009

Balanç de les VIII Ter-Cat de Tarragona


Les VIII Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror van tenir lloc el passat diumenge 1 de Febrer a Tarragona. Van assisitir-hi afeccionats provinents del Barcelonès, l'Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Vallès Oriental.

Es va fer una visita curta al centre de Tarragona (Circ, amfiteatre, catedral etc...). La pluja no ajudà a passejar molt més; però en contra cal dir que això va propicar més cafès calents i per tant més xerrades.

La ciutat de Tarragona va propiciar algunes converses entorn al món romà, sobre obres històriques i alguhes també de ciència-ficció ucrònica.

Com és normal, els temes a parlar van ser variats: CF hard, universos paral.lels, grans anècdotes de partides de jocs de rol i fins i tot una mica de Heinlein per no perdre els bon costums. A destacar alguns llibres especialment tractats:

- Agente de Bizancio (ucronia del món romà). Harry Turtledove.
- Universo de locos (la gran obra dels universos paral.lels) . Frederik Brown.
- Marte verde (La terraformació de Mart). Kim Stanley Robinson.
- El drac de sa majestat (Dracs i guerres napoleòniques). Naomi Novik.
- Spin (misteris de caràcter còsmic). Robert C- Wilson.
- Iskander (Alícia Gili & Sílvia Romero). Fantasia literària.
- Tropes de l'espai (Robert A. Heinlein)

A més a mes, la Susana Vallejo va presentar la tetralogia Porta Coeli, especialment el seu primer volum, "L'Orde de Santa Ceclina". Fantasia Juvenil ambientada en diversos moments de la història.

També va haver-hi temps per repassar l'estat actual del Catarsi, el fanzine de les Ter-Cat, el qual sortirà pel proper Sant Jordi.

Un dels temes més interessants va ser conèixer alguns draps bruts editorials i com funciona aquest complex món. Alguns membres de la Ter-Cat, que han treballat en llibreries o que coneixen una mica més a fons els intringulis del món del llibre ens van exposar les seves experiències.

Per la propera Ter-Cat s'han proposat dues lectures i una visualització:

-Lectura: El mapa del tiempo (Félix J. Palma). Novel.la que combina els viatges en el temps amb l'ambientació steam punk.

-Lectura: L'orde de Santa Ceclina (Susana Vallejo)

-Pel.lícula: Watchmen (Pel.lícula basada en l'obra gràfica d'Alan Moore & Dave Gibbons

Les properes Ter-Cat seran probablement abans de Setmana Santa a un lloc encara per determinar.