3 d’abril del 2008

III Ter-Cat a Manresa

La capital del Bages acollirà les III Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror el dissabte 12 d'Abril.

Aquests encontres pretenen acostar aquests gèneres a tohom i s'aniran cel.lebrant periòdicament en diverses ciutats catalanes (les anteriors ediciones tingueren com a seus Vilafranca i Vic)

Les jornades consistiran en un dinar al “Bar Vermell” (C/ de les Piques, 3) i la posterior tertúlia. Així mateix, les III TER-CAT coincidiran amb el lliurament del II Premi Miasma de ciència-ficció i Terror que es realitzarà a les mateixes instal.lacions a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

Un primer punt de trobada serà el mateix Bar Vermell a les 12:15 on els amfitrions de Manresa conduiran als afeccionats foranis per Manresa mentre comencen les primeres xerrades i vermuts.

Qualsevol persona que desitgi assistir a les tertúlies de sobretaula només ha d’acostar-se a “El Bar Vermell” a partir de les 15:00. Si algú vol també assistir al dinar, que seria el recomanable, preguem es posi en contacte amb l'organització a través d’aquest e-mail per efectuar les reserves oportunes:

eloikraken@hotmail.com

Es pot visitar la pàgina de la llista de correu de les TER-CAT a la direcció següent:

http://es.groups.yahoo.com/group/Ter_cat/

o subscriure's directament a:
Ter_cat-subscribe@yahoogroups.com

'La profecia 2013', de Francesc Miralles

Francesc Miralles publica la novel·la 'La profecia 2013' (Edicions 62), on recupera el periodista Leo Vidal, el protagonista del seu thriller 'El quart Reich'. Aquí podeu veure el tràiler amb què s'anuncia.

Aquesta vegada, Vidal rep una trucada d’un antiquari gironí. A dins d’una còmoda modernista ha trobat un plec de cartes de Carl Gustav Jung, que anaven adreçades a un estudiós gironí de la Kàbala amb qui discutia la data possible de la fi del món. La correspondència, però, desapareix i només Leo Vidal queda al corrent de la xifra enigmàtica que contenia: 2013. Si aquesta arriba a mans de fanàtics, pot perillar el món sencer.

Des de Girona, Vidal travessa Europa resseguint la pista d’una tenebrosa organització criminal. A mesura que avanci en la investigació, descobrirà que la fi del món pot ser total i irreversible si no resol a temps un enigma antiquíssim.

31 de març del 2008

'Herois' surt en còmic

Coincidint amb el Saló del Còmic, Planeta DeAgostini publica en català el primer volum de 'Herois', basat en la sèrie de televisió creada per Tim Kring. El tom tindrà 240 pàgines i costarà 15,95 euros. La portada del llibre és obra d'Alex Ross

Les aventures de Peter Petrelli, el senador Nathan, Claire Bennett, Hiro Nakamura, Nikki Sanders i Matt Parkman ens arriben amb històries noves i inèdites, diferents de les línies argumentals vistes a la sèrie. Entre els dibuixants que han participat en aquest projecte hi ha Michael Turner, Phil Jimenez i Kerry Gammill.

30 de març del 2008

La metafísica de Joan Miquel Oliver

Empúries ha editat la novel·la 'El misteri de l'amor' de Joan Miquel Oliver (Sóller, 1974), lletrista i compositor del grup Antònia Font. L'obra surt al carrer amb un tiratge inicial de 8.000 exemplars.

L'autor ha declarat: 'El tema de la novel·la és l'amor i, l'argument, la història d'una vulva. Però la cosa important és com es desenvolupa el tema, no pas l'argument.' Joan Miquel Oliver defineix 'El misteri de l'amor' com un llibre metafísic. Segons diu, el món (la matèria) és una suma d'àtoms, que les persones són un petit sac d'àtoms organitzats, i això respon a la metafísica. I també creu que l'amor és un mecanisme de la història del món. Però el món creu que l'amor és massa complicat per a reproduir la matèria.

Antònia Font en directe a Ritmes.cat


El web Ritmes.cat ofereix en directe el concert que Antònia Font presenta avui, a partir de les vuit del vespre, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. L'actuació del grup mallorquí és el punt culminant de la seva actual gira de teatres, on presenta els grans èxits de la seva trajectòria adaptats per tocar-los amb orquestra simfònica.

El concert, que ja ha penjat el cartell d'entrades exhaurides, l'enregistrarà Televisió de Catalunya per emetre'l en les setmanes vinents. El nou treball de la formació liderada per Joan Miquel Oliver, 'Coser i cantar', ha servit per commemorar el desè aniversari del grup, i s'hi inclouen alguns dels èxits en català més importants dels últims anys, com 'Alegria' o 'Wa Yeah!'.

En el concert al Liceu, Antònia Font comptarà amb l'acompanyament de la Royal Philarmonic 4 Quesos Orquestra, formada per 21 músics.