5 de juliol del 2008

Tretze contes d'Albert Sánchez Piñol

Després de tres anys, Albert Sánchez Piñol torna a les llibreries amb el recull de contes 'Tretze tristos tràngols' (Edicions de la Campana). Utilitzant escenaris estranys i fantasiosos, l'autor fa un retrat de la condició humana des del seu vessant d'antropòleg. Són tretze faules modernes en què l’autor combina la fantasia, l’humor i l’existència quotidiana.

Preguntat sobre la trilogia que va iniciar amb 'La pell freda' i que va prosseguir amb 'Pandora al Congo', l'escriptor ha dit que la tercera part compta ja amb la meitat dels capítols escrits, però "pel camí s'ha imposat una altra novel·la, de la qual només puc dir que és fantàstica i que transcorre al segle XIX".

El narrador s'ha declarat influït pel surrealisme i diu que li interessen les relacions que mantenen els personatges de les seves històries amb els elements fantàstics, "que estan allà, perquè així sorgeixen", però ha assegurat que "no faig ciència-ficció".

Onzè butlletí de la SCCFF



Ja podeu descarregar-vos l'onzè butlletí de la SCCFF, corresponent als mesos de juliol i agost. Hi trobareu cròniques de les IV Ter-Cat a Lleida, de la presentació de 'La mutació sentimental', de Carme Torras, a Mataró; de l'Assemblea de la SCCFF a la Segarra; del I Congreso Internacional de Literatura Fantástica y de Ciencia Ficción a Getafe.

El butlletí inclou les seccions de crítica de llibres, teatre, cinema i còmic, l'article 'Quins malvats volem per als nostres fills?', d'Òscar Pàmies; i el relat 'Les picades', de Pere Verdaguer.

L'editorial recorda el resultat de l'última assemblea de la societat: "Complint els estatuts, es va dissoldre la junta vigent des de feia tres anys, i quedà nomenada la junta renovada. Aprofitem l'avinentesa per felicitar la nova junta en la figura del seu president, Antoni Munné-Jordà; la secretària, Montserrat Galícia, present a la SCCFF des dels seus inicis; el tresorer, Toni Segarra (el primer impulsor d'aquest butlletí); el masover, arxiver i guardià del segell, Òscar Pàmies; el vocal de coordinació i dolç culpable del fotobloc, Pep Homar; i el vocal de literatura i tecnociència, Jordi Font-Agustí, ple d'energia creativa. Els desitgem de tot cor que continuïn dirigint amb la força i l'entusiasme de sempre la noble singladura de la nostra societat en tots els nous projectes i realitzacions previstos. ".

El primer butlletí electrònic de la SCCFF va sortir el desembre de 2006. El dotzè es publicarà el setembre vinent. Obert a tota mena de col·laboracions, els interessats a col·laborar-hi podeu adreçar-vos al correu de la societat.

4 de juliol del 2008

V Ter-Cat a Barcelona

El proper dia 12, es duran a terme les V Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de Ciència-Ficció, fantasia i Terror) a Barcelona. És el primer cop que les Ter-Cat trepitjaran la capital catalana després de tenir com a seus Vilafranca, Vic, Manresa i Lleida A continuació passem a detallar l'agenda del dia.

Només esmentar que com sempre les Ter-Cat estan obertes a tot tipus d'afeccionat a la Ciència-Ficció, la Fantasia i el terror en qualsevol de les seves vessants (literatura, còmic, cinema, TV, Teatre etc...)

DISSABTE dia 12 de juliol.

+ 11:30.- Trobada al bar 'El trole' (Passeig Lluís Companys, 23, davant la llibreria Gigamesh). Preferiblement a la Terrassa de fora. Cafè i presentació.

+ Seguidament.- Volta per les botigues especialitzades de 'gènere' de la zona... (Gigamesh, Norma, Freaks, etc...). Guia pràctica de què trobar a cada lloc.

+ 14:00 aprox.- Dinar al 'Bar El covent' -Cafeteria-restaurant del centre Cívic Sant Agustí Vell -(Plaça de l'Acadèmia s/n o bé carrer comerç 36 (té dues entrades).

+ Seguidament tertúlies

+ Seguidament (a mitja tarda): Es proposa passar per l'edició d'enguany del festival Cryptoshow que es fa a Sant Adrià del Besòs. Així mateix també hi ha la possibilitat d'assistir a l'exposició 'Assassinat al Museu' pels que els hi agrada més el tema fosc.

NOTES:Qualsevol persona pot assisitir a totes les activitats o a les que cregui convenient. Només es demana, a ser possible, confirmació pel dinar, tan si es ve des de primera hora com si s'hi va directament. El dinar al covent de Sant Agustí ha estat una aposta per dotar d'un cert estil el lloc on farem les tertúlies i com sempre com més aviat sapiguem la gent interessada a venir a dinar millor.

Per confirmar podeu enviar un correu electrònic a l'atenció d'Eloi Puig (eloikraken@hotmail.com) o adreçar-vos a la llista de correu de les Ter-Cat:

http://es.groups.yahoo.com/group/Ter_cat/

Per subscriure's-hi directament només cal enviar un e-mail a la següent direcció:

Ter_cat-subscribe@yahoogroups.com