16 de gener del 2008

II Ter-Cat a Vic


El proper dissabte 26 de Gener tindran lloc a Vic les II Ter-Cat (Tertúlies catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror).

Aquests encontres pretenen acostar aquests gèneres a tohom i s'aniran cel.lebrant periòdicament en diverses ciutats catalanes (l'anterior Ter-Cat va tenir lloc el Novembre passat a Vilafranca)

La trobada començarà les 12:00 a l'estació de RENFE de Vic on els anfitrions rebran a la gent que agafi el tren per acostar-se a Vic. Més tard, al voltant de les 14:00 el restaurant "El Racó d'en Pep" (Rambla Passeig, 51) serà el lloc on es dinarà i es realitzarà la tertúlia pròpiament dita.

Tohom hi és convidat, per assisitir només cal confirmar a através de la pàgina del grup de correu de les Ter-Cat (http://es.groups.yahoo.com/group/Ter_cat/) o a través d'un missatge al següent correu electrònic: eloikraken@hotmail.com

15 de gener del 2008

Mig segle de barrufa que barrufaràs

Els barrufets celebren aquest any el 50è aniversari. El 23 d'octubre de 1958 van aparèixer per primer cop en un còmic de la sèrie 'Johan i Pirluit', creats pel dibuixant belga Peyo, un 23 d'octubre de 1958.

Aviat, la colla de follets blaus va fer ombra a Johan i Pirluit, es va convertir en una sèrie independent i van ser publicats arreu d'Europa. Amb el pas dels anys, l'èxit dels barrufets els faria saltar del còmic a les joguines, els pastissets, les sèries d'animació, els discos o el cinema.

A Catalunya, els personatges van arribar l'any 1967 gràcies a la revista 'Cavall Fort'. Els àlbums en català dels barrufets avui es publiquen sota el segell Planeta-De Agostini.

Els actes del 50è barrufaniversari inclouran una invasió de barrufets a escala real, amb l'aparició de multitud d'estatuetes escampades per vint ciutat europees. Les dates i les ciutats concretes no s'han fet publiques, però s'ha anunciat que els follets blaus tornaran de nou al cinema per celebrar aquesta data tan significativa.

Un videojoc català premiat als EUA

El videojoc 'Galaxy Scraper', creació original d'Aarón Ruiz, Roger Solé, Xavi Lamarca, Carlos Guzmán i Josep Soto, alumnes del Màster en Creació de Videojocs de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ha estat guardonat en la desena edició de l'Annual Independent Games Festival, dels EUA, en la categoria d'estudiants. Això el converteix en el primer joc concebut a Catalunya que entra en la llista de guardonats dels videojocs independents.

'Galaxy Scraper' és un dels 12 jocs fets per estudiants de tot el món que seran reconeguts en la Game Developer's Conference, que se celebrarà del 18 al 22 de febrer a San Francisco (Califòrnia). Els dotze guanyadors han estat seleccionats d'entre els 125 candidats de més de 20 països participants. Abans d'aquest guardó, el joc del col·lectiu d'alumnes de la UPF ja havia obtingut el Gran Premi del Concurs Playstation ArtFutura pel mateix videojoc.

II premi Miasma de relats de Terror i Ciència-ficció

Per segon any, la revista 'Miasma' -que publica relats de terror, fantasia i ciència-ficció en dues edicions diferents (en català i en castellà)- ha presentat les bases per la segona Edició del premi Miasma.

El premi està especialitzat en relats de gènere escrits en català i, enguany, té dues categories: 'Terror' i 'Ciència-ficció'. La dotació dels premis constarà d'un trofeu conmemoratiu, a més de lots de còmics i llibres cedits per diverses editorials (Norma còmics, Pagès editors, Brosquil edicions i Dux editorial).

Els guanyadors i els finalistes veuran publicats els treballs en el número de la revista 'Miasma' que es presentarà coincidint amb el lliurament dels premis. En aquests moments, 'Miasma' és l'únic mitjà que publica de forma regular relats de gènere fantàstic en català. Fins ara ja se n'han editat 3 números.

Les bases del concurs es poden consultar aquí. El termini per presentar-hi originals finalitza el proper 16/03/08. Afanyeu-vos!