15 de gener del 2008

Mig segle de barrufa que barrufaràs

Els barrufets celebren aquest any el 50è aniversari. El 23 d'octubre de 1958 van aparèixer per primer cop en un còmic de la sèrie 'Johan i Pirluit', creats pel dibuixant belga Peyo, un 23 d'octubre de 1958.

Aviat, la colla de follets blaus va fer ombra a Johan i Pirluit, es va convertir en una sèrie independent i van ser publicats arreu d'Europa. Amb el pas dels anys, l'èxit dels barrufets els faria saltar del còmic a les joguines, els pastissets, les sèries d'animació, els discos o el cinema.

A Catalunya, els personatges van arribar l'any 1967 gràcies a la revista 'Cavall Fort'. Els àlbums en català dels barrufets avui es publiquen sota el segell Planeta-De Agostini.

Els actes del 50è barrufaniversari inclouran una invasió de barrufets a escala real, amb l'aparició de multitud d'estatuetes escampades per vint ciutat europees. Les dates i les ciutats concretes no s'han fet publiques, però s'ha anunciat que els follets blaus tornaran de nou al cinema per celebrar aquesta data tan significativa.