12 de gener del 2008

Expo de Carlos Pacheco a la Fnac

El dibuixant gadità Carlos Pacheco, firma habitual en el còmic de superherois que publica Marvel i DC, presenta, a partir del dia 15, l'exposició 'I malgrat això vola...' a la FNAC Diagonal Mar.

L'exposició se centra en el seus treballs per als personatges Superman, obra que el va catapultar a la fama, i Arrowsmith, una creació personal amb tocs de fantasy. La mostra permet conèixer el procés creatiu de Pacheco, des dels esborranys originals fins a la concepció final de l'àlbum ja editat. L'exposició es mantindrà fins al 25 de març.

11 de gener del 2008

Exposició de Ciència-Ficció a Igualada

Ciència ficció: una mirada al futur és una exposició itinerant que l'any passat va viatjar per diverses ciutats catalanes. Aquests dies, del 16 al 30 de gener, es pot veure a la Biblioteca Central d'Igualada.

Com a complement de l'exposició, la biblioteca oferirà el 18 de gener, a 2/4 de 8 del vespre, una xerrada sobre Ciència-ficció, a càrrec de Miquel Barceló, catedràtic de la UPC. Barceló també és escriptor i dirigeix la col.lecció de ciència-ficció Nova, d'Ediciones B, en aquests moments la més degana de l'estat.

La Biblioteca Central d'Igualada obre portes de dilluns a dissabte, al matí (10:00 a 13:00) i a la tarda (16:00 a 20:30). Dilluns matí i dissabte tarda és tancada.

10 de gener del 2008

Peter Pan vola al Poliorama

El Teatre Poliorama presenta, fins el 24 de febrer, l'espectacle 'Vola, Peter Pan', del Centre de Titelles de Lleida, sota la direcció de Joan-Andreu Vallvé. Cinc actors de marionetes (Jordi Pérez, Jaume Ulled, Marta Rosell, Marta Santallúsia i Íngrid Teixidó) donen vida als personatges creats per James M. Barrie.

Pagès Editors ha publicat el text de l'obra 'Vola, Peter Pan', original de Joan-Andreu Vallvé, dins la col·lecció 'Teatre de Titelles'. El muntatge i el text s'han elaborat a partir de les novel·les de J. M. Barrie 'Peter Pan als jardins de Kensington' i 'Peter Pan i Wendy'.

De la mà d'en Peter, una nit, la Wendy i els seus germans volen cap al país dels somnis; 'el país de Jamai Més', on van a parar tots els nens perduts. Un lloc farcit d'aventures apassionants però mancat d'aquell afecte i amor matern que en Peter no ha conegut mai.

'Inland Empire' al cicle del CaixaForum


El film 'Inland Empire', de David Lynch, encetarà el cicle '10 lliçons transversals sobre l'estat del cinema', que es celebra del 14 de gener al 17 de març, al CaixaForum de Barcelona.

El cicle impulsat per CaixaForum vol fer una revisió del cine actual de les darreres dècades, mostrant-nos les noves geografies estètiques i polítiques, i les seves mutacions i estats de crisi.

La projecció del film de Lynch tindrà lloc el dia 14, a les 20.30. Abans, a les 19.00, hi haurà la conferència 'Sobre la condició postmoderna. El trompe-l'oeil de l'experiència', a càrrec del catedràtic Francesco Casetti de la Universitat Catòlica Sacro Cuore de Milà. El preu de la conferència i la projecció és de 4 euros, tot i que es pot assistir per separat a cada acte.

Durant la sessió del 28 de gener es projectarà el film 'The Village' (El bosc), de M. Night Shyalaman. Abans es farà la conferència 'L'etern retorn: economia de la repetició i lleis del gènere' a càrrec de Jordi Ballo, del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i Xavier Pérez, de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.