12 d’octubre del 2010

XVI Ter-Cat a Sabadell


El proper dissabte 16 d'octubre tindrà lloc a Sabadell la XVI Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de ciència-Ficció, fantasia i terror) a Sabadell. És el primer cop que les tertúlies s'instal.len al Vallès. Recordem que aquestes tertúlies son itinerants i que pretenen acostar la ciènci-ficció i la fantasia a tot Catalunya.

La jornada es desenvoluparà d'aquesta manera:

11:30.- Trobada a l'Estació de RENFE Sabadell Centre (Sortida de la Biblioteca).
Seguidament: Passejada pel centre, cafès, vermuts i primeres tertúlies
14:00. Dinar al restaurant "Tagliatella" (C/Calderón, 2). Allí mateix es celebraran les tertúlies. L'escriptor Carles Quintana presentarà el seu llibre "Diáspora redentora", novel·la de ciència-ficció pertanyent a l'univers de la Saga de los Aznar.

El Premi Pedrolo 2010 passa a mans de Jordi Font-agustí


Després de dos anys sense lliurar le premi Pedrolo (fa dos anys no es va convocar i l'any passat es va declarar desert), el jurat de la present edició del 2010 format per per Miquel Barceló, Jordi Dòria, Antoni Munné-Jordà , Eloi Puig i Antoni Segarra ha declarat guanyadora l'obra Steampunk.cat de Jordi Font-Agustí.

Es tracta d'una novel·la de temàtica steampunk ambientada a la Catalunya de començaments de segle XX, en plena I Guerra Mundial. La novel·la té tocs ucrònics però l'autor es centra sobretot en l'efecte d'un tipus d'aigua hipercalòrica que revoluciona l'industria catalana.

L'autor ja havia guanyat anteriorment el Premi UPC amb l'obra Traficants de llegendes. Actualment és membre actiu de la SCCFF.