9 de setembre del 2008

VI Ter-Cat al Roc de Sant Gaietà

El proper dia 20 de setembre es realitzaran a El Roc de Sant Gaietà (Tarragonès) les VI Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror) . Aquesta és l'agenda prevista del dia:


* 11:45.- Trobada a l'Estació de RENFE de Sant Vicenç de Calders (accesible a través tant de la línia de Vilafranca com la de Vilanova) amb la gent que vingui amb tren.

* Seguidament trajecte fins al poble El Roc de Sant Gaietà (barriada de Roda de Barà), poble pescador típic on començaran les primeres xerrades mentre es visita el poble i es fan uns cafetons. Qui desitgi anar directament al poble, el lloc de quedada és a la plaça central, al costat del pou.

* Al voltant de les 14:00, dinar al restaurant "La Bota", molt a prop de la N-340 i quasi davant de l'Arc de Triomf de Barà, (C/ Bèlgica, 21).

* Durant el dinar i després: Tertúlies pròpiament dites.

Nota: A destacar que les Ter-Cat engeguen en aquesta sisena edició una secció de lectura/visualització recomanada per ser analitzada i debatuda. En aquest cas es tracta de la novel.la "La Mutació sentimental" de Carme Torras (L'autora també assistirà a la jornada).

Per assistir a qualsevol acte de la jornada de les Ter-Cat només cal anar directament a algun dels punts de trobada. Si també es desitja assistir al dinar pregarem que us poseu en contacte amb els membres de la Ter-Cat a través d'aquest e-mail: eloikraken@hotmail.com o entrar a la llista de correu de les Ter-Cat: http://es.groups.yahoo.com/group/Ter_cat/

Per subscriure's directament només cal enviar un correu a: Ter_cat-subscribe@yahoogroups.com

8 de setembre del 2008

Miasma tanca les portes

Un comunicat penjat el passat 1 de Setembre al web de Miasma pels mateixos editors d'aquest fanzine (Meritzell Genescà i Caleb Ferrer) ha estat el punt i final a tres anys del fanzine Miasma, una publicació amb la vocació d'oferir relats de gènere.

La revista es presentava tant en la seva edició en castellà on es van arribar a treure 10 números (I rebé aquest mateix any diverses nominacions als Premis Ignotus per alguns dels relats), com en català amb 4 números. D'aquesta manera va esdevenir l'única publicació periodica en català que es dedicava a portar-nos relats de ciència-ficció, fantasia i terror.

La diferència en el volum de números publicats entre les dues llengües es deu a la poca aportació d'originals en català que rebien els editors, una queixa perpètua que tenien els seus responsables.

Meritxell Genescà i Caleb Ferrer també organitzaren els Premis Miasma de Relats de Ciència-Ficció i Terror que comptà de dues edicions. Així doncs, el buit deixat per aquesta publicació no professional és total doncs actualment no hi ha cap altre relleu que s'ocupi de presentar relats originals en català sobre els gèneres fantastics.