8 de setembre del 2008

Miasma tanca les portes

Un comunicat penjat el passat 1 de Setembre al web de Miasma pels mateixos editors d'aquest fanzine (Meritzell Genescà i Caleb Ferrer) ha estat el punt i final a tres anys del fanzine Miasma, una publicació amb la vocació d'oferir relats de gènere.

La revista es presentava tant en la seva edició en castellà on es van arribar a treure 10 números (I rebé aquest mateix any diverses nominacions als Premis Ignotus per alguns dels relats), com en català amb 4 números. D'aquesta manera va esdevenir l'única publicació periodica en català que es dedicava a portar-nos relats de ciència-ficció, fantasia i terror.

La diferència en el volum de números publicats entre les dues llengües es deu a la poca aportació d'originals en català que rebien els editors, una queixa perpètua que tenien els seus responsables.

Meritxell Genescà i Caleb Ferrer també organitzaren els Premis Miasma de Relats de Ciència-Ficció i Terror que comptà de dues edicions. Així doncs, el buit deixat per aquesta publicació no professional és total doncs actualment no hi ha cap altre relleu que s'ocupi de presentar relats originals en català sobre els gèneres fantastics.