2 de desembre del 2012

IV Premis Ictineu 2012


El passat 24 de novembre es van lliurar els IV Premis Ictineu 2012 en un acte celebrat a la Biblioteca Tecla-Sala de l'Hospitalet de Llobregat. Els premis volen valorar a través d'un jurat popular el nivell de repercussió de les obres fantàstiques escrites o traduïdes al català l'any anterior.

Una primera trobada entre els afeccionats que van assistir a la jornada es realitzà al primer lloc d'encontre, el bar "O Val d'Ouro" on ja és tradicional començar els primers contactes, xerrades i apostes per conèixer els guanyadors.

Més a tard, a les 12:00 començaren els actes a la Biblioteca tecla-Sala. En aquesta ocasió, el periodista Jordi Cervera va conduir la presentació de tots els actes. En primer lloc, en menut va mostrar el camí recorregut a través del micromecenatge per assolir la fita de publicar el novè volum de la Revista Catarsi. que en el present número aporta relats d'autors anglosaxons i també de catalans.

Seguidament, Eloi Puig feu un repàs ràpid de les Ter-Cat realitzades enguany /Sant Boi de Llobregat, Barcelona i Vic) enfatitzant un missatge de l'estat actual de les Ter-Cat i les ànsies que té de seguir treballant com a plataforma on desenvolupar nous projectes relacionats amb la ciència-ficció i la fantasia a casa nostra.

Finalment es passà als actes més important del dia. El lliurament dels premis. Jordi Cervera presentà cada finalista amb una breu biografia i els anomenà per odre invers fins a arribar a cada guanyador en la seva categoria. Els premiats foren:




PREMI ICTINEU 2012 AL MILLOR CONTE TRADUÏT AL CATALÀ per:
Néstor Darío Figueiras (Argentina) per “Reunió de la Mancomunitat de veïns”. En Carles Quintana (traductor) va recollir el trofeu en el seu nom.

PREMI ICTINEU 2012 AL MILLOR CONTE ESCRIT EN CATALÀ per:
Joaquim Casal per “Entropia minvant”.



PREMI ICTINEU 2012 A LA MILLOR NOVEL·LA TRADUÏDA AL CATALÀ per:
Haruki Murakami  (Japó) per “1Q84″. En Jordi Mas, el traductor de l’obra, va recollit el trofeu

PREMI ICTINEU 2012 A LA MILLOR NOVEL·LA ESCRITA EN CATALÀ per:
Jordi Font-Agustí per “La febre del vapor”. Carme Acuña va recollir el trofeu per absència de l’autor.



Fotografia de tots els guanyadors, traductors o representants dels premis:





Seguidament, autors, traductors i afeccionats en general es van dirigir a un restaurant proper per continuar la trobada i seguir fent contactes i intercanviant impressions



L'equip del Premis Ictineu ja està treballant pels premis de l'any que ve. A finals de gener del 2013 ja es publicarà el llistat d'obres publicades el 2012 que podran ser votades per tothom.

Equip Ictineu

Fotos: Carles Quintana