23 d’abril del 2009

Barcanova publica Terra de dracs

L'Editorial Barcanova ha començat a publicar la saga de fantasia juvenil Terra de Dracs, coescrita per Guillem Bou i Carme Trinidad i il.lustrada per Leonardo Rodríguez. El primer volum de la sèrie es titula La Fúria del Dimoni.

La nota de premsa anuncia que la saga presenta una mitologia pròpia (la dels Països Catalans) i alhora allunyada dels tòpics excessivament èpics i violents de les mitologies de consum. Els herois de Terra de Dracs tenen un aire més mediterrani, més proper a la tradició que prové de la Grècia Clàssica i que altre pobles del Mare Nostrum adapten a la seva cultura i circumstàncies.

Terra de Dracs, és una al·legoria sobre l’ésser humà i tot un grapat de problemes que l’envolten. Emmarcat en una història que transcorre a un ritme molt ràpid, la novel·la és un constant plantejament de reptes al lector. És un estímul perquè l’adolescent senti curiositat pels temes que aprèn a secundària, perquè reflexioni sobre el món que l’envolta i, d’aquesta manera, perquè agafi consciència de la importància de formar-se

21 d’abril del 2009

Neix Catarsi

Catarsi, la Revista de les Ter-Cat és una revista sense ànim de lucre que preten promoure la ciència-ficció, la fantasia i el terror en català.

Els membres de les esmentades Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror (Ter-Cat) presenten aquesta setmana la revista amb relats escrits en català però també amb traduccions de l'espanyol i de l'anglès fins a completar un total de set relats.

La revista inclou a més entrevistes i assaigs on s'intentarà complementar amb informació de primerà mà el panorama actual dels gèneres fantàstics en català.

Aquest él el llistat de llibreries on es podrà trobar aquest primer número de la revista:

+ Gigamesh, Ronda Sant Pere 53, Barcelona
+ Cosmic, c/ Castillejos 272, Barcelona
+ Santos Ochoa, Passeig Fabra i Puig 165, Barcelona
+ Alguer 7, c/ Alguersuari 7, Sant Celoni
+ Aqualata, c/Sant Josep 14, Igualada
+ Rabell, c/ Carme, 21 Igualada
+ L'Aranya, c/ Santa Anna 1, Cerdanyola del Vallès
+ Llibreria 22, c/ Hortes 22, Girona

A més, excepcionalment per la diada de Sant Jordi es podran trobar exemplars de Catarsi a dues parades de la Ramba de Barcelona:

+ Parada de l'Ateneu Barcelonès
+ Parada de relatsencatalà, Rambla de Catalunya, 10

Per demanar els números via internet o subscriure's a la revista només cal enviar un correu a catarsifanzine@gmail.com

El número 2 de Catarsi ja s'està preparant. Qualsevol autor interessat en enviar originals només cal que ho faci a l'adreça de correu a dalt esmentada.