14 d’abril del 2008

Carles Malet i Alfred Sala guanyen el II Premi Miasma

Carles Malet, en la categoria de ciència-ficcio i Alfred Sala en la corresponent a la de Terror van ser els guanyadors de la passada edició del II Premi Miasma de Ciència-ficció i Terror, celebrada el passat 12 d'Abril a Manresa.

El jurat de la categoria de ciència-ficció va atorgar el premi al relat "Déus de vidre" de Carles Malet. Es dóna el cas que aquest autor és el segon cop que guanya el premi en aquesta categoria. Pel que fa al terror, El jurat va fallar en favor del relat "Jo, el vampir" d'Alfred Sala. Tots els relats guanyadors i finalistes del premi han estat publicats en el quart número del fanzine Miasma, de la seva edició en català. Actualment aquest fanzine és la única publicació que ofereix relats de gènere fantàstic en català.

La jornada dels premis tingué un aperitiu important en les III Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror (Ter-Cat) que es dugueren a terme unes hores abans a les mateixes instal.lacions (El Bar Vermell).

Una vegada finalizades aquestes es passà una mostra de curtmetratges fantàstics i seguidament es realitzà la lectura dels premis per part de Dimas Rodíguez i Andreu Belastegui, membres dels jurats respectius de cada categoria premiada.









Balanç de les III Ter-Cat a Manresa

La capital del Bages va ser la seu de les III Tertúlies Catalanes de Ciència-ficció, fantasia i terror (Ter-Cat). Quinze persones de set comarques catalanes i de poblacions tan dispars com Premià de mar, Barcelona, Viladecans, Vilafranca, Sant Celoni, Santa Coloma de Gramanet, Jorba i la mateixa Manresa assistiren als actes del dia que van seguir l'agenda de forma completa.

Els amfitrions de Manresa van realitzar un complet itinerari turístic per la ciutat vella a fi que els afeccionats foranis coneguessin la història de la ciutat. Seguidament es visità l'exposició de ciència-ficció i terror present a la Biblioteca del Casino.

Les Tertúlies pròpiament dites continuaren durant el dinar. Com és habitual la diversitat de gèneres i afeccions van ser la nota predominant tot i que en aquest cas es feu un incís especial en l'experiència de la publicació del fanzine Miasma: Maldecaps i compensacions del que és actualment l'única publicació que edita contes de gènere fantàstic en català.

Seguidament les tertúlies desembocaren en l'altre acte del dia: El lliurament del II Premi Miasma de relats de ciència-ficció i terror.