14 d’abril del 2008

Balanç de les III Ter-Cat a Manresa

La capital del Bages va ser la seu de les III Tertúlies Catalanes de Ciència-ficció, fantasia i terror (Ter-Cat). Quinze persones de set comarques catalanes i de poblacions tan dispars com Premià de mar, Barcelona, Viladecans, Vilafranca, Sant Celoni, Santa Coloma de Gramanet, Jorba i la mateixa Manresa assistiren als actes del dia que van seguir l'agenda de forma completa.

Els amfitrions de Manresa van realitzar un complet itinerari turístic per la ciutat vella a fi que els afeccionats foranis coneguessin la història de la ciutat. Seguidament es visità l'exposició de ciència-ficció i terror present a la Biblioteca del Casino.

Les Tertúlies pròpiament dites continuaren durant el dinar. Com és habitual la diversitat de gèneres i afeccions van ser la nota predominant tot i que en aquest cas es feu un incís especial en l'experiència de la publicació del fanzine Miasma: Maldecaps i compensacions del que és actualment l'única publicació que edita contes de gènere fantàstic en català.

Seguidament les tertúlies desembocaren en l'altre acte del dia: El lliurament del II Premi Miasma de relats de ciència-ficció i terror.