
25 de gener del 2008
Frank Miller, ja és aquí!

'Protomembrana', de Marcel·lí Antúnez

Marcel·lí Antúnez presenta 'Protomembrana', aquesta nit (a 2/4 de 10), al Teatre Metropol de Tarragona. L'argument de 'Protomembrana' és una lliçó teòrica sobre la sistematúrgia (literalment, “dramatúrgia dels sistemes computacionals”) que serveix per teixir, a manera de novel·la llatina, una narració farcida de faules.
La performance d'Antúnez utilitza, a més de la narració verbal, l'animació gràfica, la música i la il·luminació. Aquesta història interactiva fa servir també altres dispositius, com una càmera/pistola que captura el rostre de voluntaris del públic i els introdueix en la performance com a cares protagonistes de posteriors animacions. O bé, unes pròtesis sensibles en forma de vestit que permeten convertir un voluntari en interfície visual i sonora. Aquests dispositius, en determinats moments, traslladen 'Protomembrana' als subgèneres de la hipnosi o la màgia.
Ficció Ràdio

FICCIÓ RÀDIO emet en dos formats: el convencional (emissió regular els dissabtes i diumenges a la tarda) i el que funciona a la carta, a través dels programes penjats a l’Arxiu d’Àudio que l’oient pot escoltar a l’hora que més li convingui.
Els programes actuals en arxiu d'audio són:
Camps magnètics: un espai de 30 minuts de durada, aproximadament, que vol parlar de la relació entre música i ciència i música i ciència-ficció.
Són nombrosos els músics de diversos estils i procedències que s’han sentit atrets pel món de la ciència, la tecnologia i la conquesta de l’espai. Sovint aquest interès ha arribat a través d’una immersió prèvia en la literatura de ciència-ficció, que ha obert la seva ment a noves propostes, a nous horitzons.
Somnis d'andròmeda: un calaix de sastre on, en un format de 30 minuts de durada, s'hi apleguen tota mena de propostes sonores relacionades amb la ciència-ficció, i singularment amb la literatura de ciència-ficció.
Aquí hi caben des d’aproximacions personals a la vida i l’obra de grans escriptors del gènere (Clarke, Asimov...) fins a revisions específiques d’una determinada obra d’interès (2001), passant per programes dedicats a tocar una vessant concreta d’aquest món fascinant (Mart en la ciència-ficció, per exemple), o bé una temàtica determinada, com és ara els viatges en el temps.
El format del programa s’adapta a les característiques pròpies del mitjà radiofònic, compaginant els textos amb una acurada selecció musical.
23 de gener del 2008
ComiCat, nou bloc sobre còmic

A ComiCat hi trobareu les notícies més recents, les novetats al dia de les diferents editorials, ressenyes de còmics, entrevistes a autors i personatges vinculats a aquest món i reportatges diversos, sempre amb el denominador comú del còmic en català.
ComiCat és una iniciativa nascuda de la mà de: fonamental de fonamental, Jaume Salvà de Nou Llunari, Marc Pastor de Per Tutatis!, Nightwing80 de Meo Quidem Animo.
'Paper de vidre' es passa a la xarxa

Entre els continguts, hi ha una entrevista al dibuixant de còmics Max (Francesc Capdevila), amb preguntes de personatges com Pau Riba, Julià de Jòdar, Jordi Puntí i Víctor Nubla. També publica un article inèdit de l'escriptor Martí Domínguez.
Quaderns Crema aposta per la butxaca

Entre els primers títols hi figuren 'El retrat de Dorian Gray', d'Oscar Wilde; 'L'illa del tresor', de J.L. Stevenson; 'Les metamorfosis', d'Ovidi; ' 'La guerra dels mons', d'Herbert George Wells; o 'El conte del Graal', de Chrétien de Troyes.
Altres títols previstos seran 'La mort d'Ivan Ilitx', de Lev Tolstoi; 'Hamlet', de William Shakespeare; i 'Lais', de Maria de França.
El preu dels llibres oscil·larà entre els 6 i els 10 euros depenent del nombre de pàgines, i el format serà de 12,5 x 19 cm.
21 de gener del 2008
Pau Planas presenta 'La nau', a Girona

'La nau' és una història que es mou entre la ciència-ficció i la realitat, en què un gran nombre de personatges entrecreuen les vides quotidianes quan són seleccionats per formar part d'una missió. Tancats i aïllats en una nau espacial, on allò que sembla el cel està delimitat per un vidre i es pot cultivar tot el que necessiten per viure, els tripulants veuen passar la nova vida i esperen un futur millor al seu nou destí, Xeix. El protagonista de la novel·la escriu, al seu quadern de bitàcola, totes les experiències que vol recordar per sempre: el present que ha de quedar escrit per poder ser llegit en un futur.
Planas explica: 'La novel·la va sortir d'una idea que tenia des de feia molt de temps, però calia que madurés. Mentre escrivia anava incorporant escenaris nous i més personatges.' La novel·la té format de dietari i cada capítol correspon a un dia diferent de la missió i se situa en escenaris diversos de la nau, com ara la biblioteca, el menjador i les habitacions. El format de diari «és més fàcil pel qui escriu perquè pot retallar i allargar el relat per allà on vol i també fa més amena la lectura». Planas va triar aquest format influenciat per algunes novel·les i pel boom que hi ha ara amb els blogs d'internet.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)