29 de novembre del 2010

Premis Ictineu 2010



Els II Premis Ictineu 2010, atorgats a les millors obres fantàstiques publicades l'any anterior en català ja tenen guanyadors en cada una de les seves categories. El passat dissabte 27 de novembre es van lliurar els premis en un dels actes de les XVII Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror) a l'Hospitalet de Llobregat.

La jornada va servir també per presentar oficialment el quart número de la revista Catarsi, a càrrec de Pep Burillo, un dels editors de la revista. En aquesta ocasió el Catarsi està dedicat íntegrament a l'obra de l'escriptor basc, Jose Antonio Cotrina. La revista, una de les dues úniques publicacions en català de relats de gènere fantàstic ja està a la venda a les llibreries habituals, o via internet tant en format paper com digital.









Però l'acte principal va ser el lliurament de premis que es realitzà a la sala d'actes de la Biblioteca tecla-Sala de l'Hospitalet de Llobregat davant una cinquatena de persones. Aquest va ser conduït pel periodista Josep Lluís Blázquez. Els guanyadors van ser els següents:














+ Millor novel•la fantàstica escrita en català per Mans lliures de Jordi de Manuel. una novel•la de política-ficció enmercada en l'asasssinat d'un candidat a la presidència de Catalunya que promou la independència com a via política.

+ Millor novel•la fantàstica traduïda al català per Collita negra de Susana Vallejo. La segona part de l'exitosa tetralogia Porta Coeli sobre l'existència d'un univers paral•lel i l'enigma del llibre que li dóna accés.

+ Millor conte fantàstic escrit en català per "Descodificació aberrant" de Sònia Boj. Un conte que barreja el sexe i les intel•ligències artificials fins a límits malsans.

+ Millor conte fantàstic traduït al català per "Un reflexe en la mirada" de Susana Vallejo o com un simple cita pot esdevenir una barreja sublim entre seducció i antropofàgica.

Els premis Ictineu no s'aturen i ja s'està preparant el llistat de candidats per l'any que ve, el qual apareixerà a començaments de febrer.

Foto guanyadors junts: Carles Quintana; Resta de fotos: Albert Valls