21 de novembre del 2008

Balanç de les Ter-Cat de Mataró


El passat dissabte 15 de Novembre es van celebrar les VII Ter-Cat a Mataró. Fou a la capital del Maresme doncs on es va celebrar el primer aniversari de les Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror) que nesqueren just un any abans a Vilafranca del Penedès.

Van assistir-hi fins a 12 persones i es va complir el programa anunciat: trobada i passeig per l'antic emplaçament de les muralles i pels carrers medievals del centre de la ciutat, visita en especial dedicació a llibreries especialitzades de còmic i seguidament també es visità l'enorme llibreria Robavafes i el seu gran assortit de literatura fantàstica.

El dinar tingué lloc al resturant "La teulada", on es feu una especial atenció a la presentació del llibre Iskander, un viatge a la màgia dels llibres de mà de les dues autores, Alícia Gili i Sílvia Romero. Així mateix, es va parlar de les curiositats que comporta escriure i definir una obra de ficció a 4 mans, d'on sorgiren les idees i també què es va haver de retirar del llibre per qüestions editorials. Tot va tenir-hi cabuda.

També durant tot el dia es va anar comentant la lectura recomanada per les presents Ter-Cat: El sindicat de policies jueus de Michael Chabon amb diversitat d'opinions molt enfrontades.

Va haver-hi temps també per afegir-se als actes de conmemoració del 200è aniversari del naixament d'Edgard Allan Poe. A les següents Ter-Cat es realitzaran algunes activitats relacionades amb l'obra d'aquest autor tan influent.

Finalment es proposà la creació d'un fanzine de relats de ciència-ficció, fantasia i terror en català per paliar les mancances d'aquest tipus de literatura de gènere a casa nostra. Els membres de la Ter-Cat estan estudiant quina serà la millor opció per tirar-ho endavant. Hi ha programades activitats i trobades per desembre per fer arrencar el fanzine amb tota la força possible.

Les properes lectures per analitzar/comentar seran dues, en el sentit que qui vulgui podrà participar en l'opinió d'una lectura de CF, o d'una de fantasia (o de les dues). Es recorda que només es tracta de donar una opinió sincera sobre alguna de les novetats actuals dins. Els triats són:

+ El drac de sa majestat (Naomi Novik) -RBA Libros/La Magrana
+ Spin (Robert C. Wilson) - Ómicron ediciones

La propera Ter-Cat encara està per definir i s'informarà en el seu moment d'on tindrà lloc, una vegada els membres de les tertúlies ho decideixin. Sí que es pot avançat que serà al Gener i en diumenge, per mirar de facilitar l'accés a les tertúlies a gent que treballa els dissabtes.

17 de novembre del 2008

Lois McMaster Bujold visita Barcelona

Lois McMaster Bujold serà l'encarregada, el proper dimecres 26 de Novembre, de lliurar el premi UPC d'enguant. L'acte tindrà lloc a l'Aula Màster, Edifici A3 del Campus Nord (C/ Gran Capità, s/n).

L'autora és mundialment coneguda per les seves sagues de ciència-ficció i fantasia, especialment per la sèrie de Miles Vorkosigan, un space opera que ha batut rècords de premis Hugo i que encara avui dia (els primers tres volums van ser publicats l'any 1986) és seguida per milers d'afeccionats.

També realitzarà la conferència "ciència-ficció, la fantasia i jo" a les mateixes instal.lacions.

A 2/4 de 7 de la tarda signarà llibres a la Llibreria Gigamesh (Ronda de Sant Pere 53)