3 de juny del 2008

Balanç de les IV-Ter-Cat

Les Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de Ciència-Ficció, fantasia i terror) s'han traslladat per primer cop fora de les comarques barcelonines. Lleida ha estat escollida com la Seu de les IV jornades.

Els participants en aquest cas provenien del Maresme, el Vallès Oriental, el Baix Penedès, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Bages, l'Anoia, El Pla d'Urgell i el mateix Segrià.

Les jornades es van desenvolupar segons la previsió dels amfitrions. Així doncs, el matí va estar dirigit a passejar pel centre històric de Lleida on es destaca la visita a l'Església de Sant Llorenç, a la Seu Vella i a les presons ubicades sota la Paeria. Els amfitrions va preparar un visita completa a la història medieval i recent de Lleida.

Les tertúlies pròpiament dites es van realitzar durant i després del dinar. Els temes tractats van ser molts però es va fer una especial menció a literatura de ciència-ficció relacionada amb Viatges en el temps i ucronies. També es comentaren diversos llibres que integren humor i fantasia en les seves pàgines i d'altres que portaren els assistens.

Un dels amfitrions, la Rosa Fabregat, presidenta de la SCCFF (Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia) va explicar els origens i evolució d'aquesta societat que tracta d'acostar els gèneres fantàstics a tothom qui ho desitgi.

La propera Ter-Cat encara està per decidir però presumiblement es realitzarà abans de l'Agost.