11 de juny del 2010

Èxit de les XV Ter-Cat


El passat 5 de juny es van dur a terme les XV Ter-Cat (Tertúlies catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror) a Santa Coloma de Gramanet. Tot i la tardana convocatòria, es reuniren 25 persones per parlar, discutir, suggerir i descobrir noves visions dels gèneres fantàstics.


L'elecció de la seu a Santa Coloma de Gramanet no va ser una casualitat doncs es visità la Biblioteca de Can Peixauet on existeix el segon fons públic més important de ciència-ficció i fantasia de Catalunya. Els col·laboradors de la biblioteca van oferir una xerrada informativa sobre l'esmentat fons editorial i multimèdia, a l'abast de tothom.

Seguidament es feu el clàssic dinar de les Ter-Cat amb dues presències destacades: Per una banda es van presentar els dos volums de la sèrie de fantasia juvenil Terra de dracs, La fúria del dimoni, i Sang d'aloja, a càrrec dels seus autors: Guillem Bou i Carme Trinidad. No només dels llibres es va parlar, si no també de les dificultats dels autors d'entendre el món editorial o de les estratègies de les productores audiovisuals. la desinformació a que estan sotmesos els autors és ujna queixa constant com es va poder evidenciar a les Ter-Cat de Girona

Per altra banda, els responsables de la sèrie V.I.E (Via Intel·ligent a l'espai), una sèrie protagonitzada per titelles centrada en la ciència-ficció humorística, també van desentrallar què s'amaga darrera la producció tan arriscada. La sèrie narra les aventures dun mosso d'equadra astronauta i del seu ajudant -estudiant de telecos- per localitzar vida catalana fora de la Terra. Els acompanya en Fermín, un alienígena vestit amb la samarreta del Barça que no parla català. Recordem que la sèrie s'emet a la xarxa de televisions locals i també a BTV.