22 de març del 2008

'Les cròniques de Sarah Connor', a TV3

TV3 emetrà un capítol de la sèrie 'Terminator: Les cròniques de Sarah Connor' els dijous, a les 22.50h, a partir del 27 de març.

La sèrie parteix del final de 'Terminator 2', quan Sarah acaba amb el Terminator que ha vingut del futur per matar el seu fill de 15 anys, John. Ara Sarah Connor (Lena Haedey) i John (Thomas Dekker) es troben sols en un món molt perillós i molt complicat. Fugen de la justícia amb la por de ser atacats en qualsevol moment per més enemics del futur. A l'enllaç Terminator hi podeu trobar dades sobre el primer film.

Robots cirurgians a VilawebTV

VilawebTV i CanalUPC.tv han endegat la sèrie de clips 'UPC Recerca Jove', amb la voluntat de presentar els treballs de recerca de trenta-cinc joves investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

En el vídeo 'Robots" cirurgians?' s'explica la recerca en el camp de la interacció entre persones i robots i com pot servir per dissenyar robots que ajudin en operacions mèdiques.Xavier Giralt, del Grup de Robòtica Intel·ligent i Sistemes de la UPC investiga la interacció entre l'home i els robots perquè sigui més fàcil treballar-hi.

21 de març del 2008

Els 'Cartoon Còmics' del Saló

Des de fa uns dies, els visitants de la web del Saló del Còmic de Barcelona poden veure el primer webisodi dels Cartoon Còmics, un producte audiovisual creat per FICOMIC per promocionar el Saló. Els seus autors són Ferran Martin i Àlex Gallego. La intenció dels responsables del Saló és d'afegir altres curts de dibuixos animats en els pròxims dies.

Premis 'ComiCat 2008'


Quan falta poc per celebrar el Saló del Còmic de Barcelona, els responsables de ComiCat han decidit convocar la primera edició dels Premis ComiCat de Còmic en Català. Els premis, simbòlics, consten de 4 categories:

-Millor còmic editat (traduït o publicat originalment) en català l'any 2007
-Millor dibuixant editat (traduït o publicat originalment) en català l'any 2007
-Millor guionista editat (traduït o publicat originalment) en català l'any 2007
-Millor editorial que hagi publicat en català de l'any 2007

Tothom qui vulgui pot votar. Els resultats es faran públics coincidint amb el Saló del Còmic de Barcelona. Podeu votar fent clic aquí.

Harry Potter ven 45.000 'Relíquies'

L'editorial Empúries ha venut en un mes 45.000 exemplars de "Harry Potter i les relíquies de la mort", el 60% del tiratge d'aquesta primera edició.

Els responsables de l'editorial asseguren que l'expectativa que es crea cada cop que apareix una nova entrega de Harry Potter fa que les vendes siguin molt ràpides. Però al mateix temps són uns llibres que es continuen venent durant força temps. Aquest últim llibre és el que més s'està venent en català de tota la sèrie, entre altres motius perquè té el mateix preu que en castellà.

En paral·lel, els responsables de les adaptacions cinematogràfiques han manifestat que la versió filmada del text es dividirà en dues pel·lícules.