14 de juliol del 2008

Balanç de les V Ter-Cat a Barcelona

El dissabte dia 12 de juliol les Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror) van trepitjar per primer cop la capital catalana. Hi van assistir especialment persones vingudes de la mateixa ciutat però també afeccionats provinents d'Osona, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, el Baix Penedès i l'Anoia.

Es va complir l'agenda de la trobada: Cafè i presentació dels membres que per primera vegada intervenien en les trobades, seguidament ruta de compres pel triangle freak de Barcelona, on sovintegen les llibreries de gènere fantàstic -tenint en compte que tots els participants coneixien sobradament Barcelona, no es feu ruta turística com ve sent habitual en altres Ter-Cat- i passeig fins al restaurant.
Va ser el moment on començaren els intercanvis d'opinió sobre darrers novetats i clàssics tant en format novel.la com de còmic.

El dinar va tenir lloc al claustre del Covent de Sant Agustí, un lloc ideal per tertuliar totes les hores necessàries. Les dues escriptores de la trobada, Carme Torras i Isabel Del Río, presentaren, signaren i dedicaren llurs treballs - "La mutació sentimental" i "Casa de Títeres" a més de compartir breument alguns aspectes de la realització de llurs novel.les.
Des del Realisme màgic als diferents tipus de relats de terror, des dels problemes per publicar treballs a l'inminent visita de George R.R. Martin a Barcelona; els peròs i els contres de la ciència-ficció dura, hard; Clàssics com Asimov o les noves tendències de la ciència-ficció. Tot va tenir-hi cabuda. Finalment, es visità el recinte del Cryptshow a Sant Adrià de Besòs.

El balanç final és positiu malgrat que l'assistència a les esmentades Ter-Cat no superà les altres edicions realitzades a Vilafranca, Vic, Manresa i Lleida - les espectatives tractant-se de Barcelona eren més elevades-.

Les properes Ter-Cat probablement es celebraran a finals de setembre, la ubicació de les quals encara està per decidir. S'informarà properament