5 d’agost del 2008

Nous contes d'Antoni Munné-Jordà

Antoni Munné-Jordà (Barcelona, 1948) publicarà el setembre el llibre 'El mirall venecià' (Pagès editors), un recull de setze contes de ciència-ficció, terror i fantasia.

Els textos, escrits entre 1970 i 2005, són una tria significativa de la seva narrativa breu realitzada en prop de quaranta anys d’ofici (durant els quals ha publicat una quinzena de llibres, ha guanyat el premi Juli Verne de ciència-ficció i ha estat dues vegades finalista del Sant Jordi de novel·la).

Al pròleg d’'El mirall venecià', el professor Víctor Martínez-Gil mostra «la unitat i la coherència de l’obra de Munné-Jordà», un autor que des de 1982 s’ha dedicat a «estructurar un espai visible per a la narrativa catalana de ciència-ficció, reivindicant-ne la història i promovent-ne el conreu».

Antoni Munné-Jordà és membre fundador de la Societat catalana de ciència-ficció i fantasia. També dirigeix la col·lecció «Ciència-ficció» de Pagès editors. Abans havia participat en la direcció d'altres col·leccions d'aquests gèneres en llengua catalana.