23 de juliol del 2008

Els móns de J.G. Ballard al CCCB


L'escriptor James Graham Ballard (Xangai, 1930) protagonitza l'exposició del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), 'J.G. Ballard. Autòpsia del nou mil·lenni'. La mostra, comissariada per Jordi Costa, repassa l'univers creatiu d'aquest escriptor de culte, adscrit al nucli creatiu del pop art britànic i considerat un visionari.

Autor de novel·les com 'Crash' o 'L'imperi del sol', portats al cinema per David Cronenberg i Steven Spielberg respectivament, Ballard és venerat per la seva acurada visió d'un futur opressiu i apocalíptic. L'exposició repassa el temps, les obsessions, els seus referents artístics i la l'obra literària.

Aviat apareixera en castellà el recull de contes inèdits 'Fiebre de guerra' (Berenice) i la novel·la 'Bienvenidos a Metro-Centre' (Minotauro), una faula sobre la societat de consum. Els dos volums, en combinació amb el catàleg editat pel CCCB, serviran per apavaigar el neguit lector de molts ballardians.

1 comentari:

Anònim ha dit...

doncs, el llibre que es menciona, "Fiebre de Guerra", és una de les novetats de gener-febrer de la Biblioteca del meu municipi

D'altra banda, també ho és un llibre que porta el mateix títol de l'exposició, i que he tingut l'oportunitat de llegir-lo una mica per sobre, i m'agradat molt.