1 de maig del 2008

Clarke recordat al desè butlletí de la SCCFF

Ja podeu descarregar-vos el desè butlletí de la SCCFF, corresponent als mesos de maig i juny. Hi trobareu cròniques de les III Ter-Cat i el lliurament dels premis Miasma, a Manresa; de l'homenatge a Jaume Fuster, a Barcelona; de l'homenatge a Montserrat Julió, a Mataró; el relat 'Al bosc de plata', de Carme Torras. El número també inclou un homenatge al traspassat Arthur C. Clarke; l'article 'Ciència-ficció, a quaranta anys del maig del 68', d'Antoni Munné-Jordà, i les seccions habituals de notícies, llibres, cine i còmics.

A l'editorial, hi podem llegir: "Ara el cinema de masses i la literatura majoritària recorren a la ciència-ficció, o als emblemes de la ciència-ficció, en obres que han de competir amb les tendències majoritàries. I quan passa això, és clar, sempre hi ha el lament que allò que s'ofereix al gran públic com a ciència-ficció no és prou pur i genuí. I que la ciència-ficció més pura i genuïna no arriba al gran públic. Les alternatives són només gueto o mistificació? El fet és que som en un període de canvis, simbiosis i permeabilitzacions. Entre totes les actituds viables, tan lícit sembla voler mantenir la puresa del gènere com voler penetrar en altres àmbits prenent-lo com un recurs. Però una actitud que no sembla gaire productiva és voler mantenir la legítima puresa de la marginació i alhora queixar-se que som marginals".

El primer butlletí electrònic de la SCCFF va sortir el desembre de 2006. L'onzè es publicarà el juliol vinent. Obert a tota mena de col·laboracions, els interessats a col·laborar-hi podeu adreçar-vos al correu de la societat.