8 de novembre del 2007

Empúries publica 'Túnels', nou hit juvenil


Editorial Empúries publica aquest mes la novel·la 'Túnels', escrita a quatre mans per l'escriptor Roderick Gordon i el pintor Brian Williams. 'Túnels' és el primer lliurament d'un cicle novel·lístic obert, protagonitzat pel jove arqueòleg Will Burrows. Burrows descobreix una civilització subterrània, en un serial trepidant d'aventures que incorpora elements de la ciència-ficció i la narrativa de Jules Verne.

Gordon i Williams es coneixen des de 1980, però va ser el 2001, quan el primer es va quedar a l'atur, quan es van posar a escriure junts. La idea del túnel surt del fet que sota la casa del segle XVI comprada a Norfolk per Gordon se suposa que hi ha un túnel -que ell mai ha trobat- que connecta amb l'església. A més, a Merseyside, on viu Williams, hi ha quilòmetres i quilòmetres de túnels construïts als segles XVIII i XIX.

L'editor anglès Barry Cunningham creu que 'Túnels' obtindrà un èxit comparable al cicle de Harry Potter. De moment, ja s'han venut els drets cinematogràfics de l'obra.