10 de juny del 2009

Pirènia, una ucronia centrada a Catalunya i Occitània

Pagès Editors publica Pirènia, el país que mai no va existir, de Pere Morey, una ucronia que especula sobre què hagués passat si Pere I hagués vençut a la batalla de Muret i s'hagués creat un estat catalano-occità.

¿I si el rei Pere I de Catalunya-Aragó hagués guanyat la batalla de Muret l’any 1213? Aquest llibre exposa una de les infinites històries alternatives d’Europa: l’aparició d’un Estat tolerant i pacifista que acull moriscos i jueus, i de com sobreviu a les envestides dels seus poderosos veïns. Una novel·la apassionant, plena de fets i personatges reals, i alhora un manifest, una proposta de visió del món, un assaig sobre com hauria de ser el país en el qual ens agradaria viure. Una novel·la que imagina com hauria estat la història del sud d’Europa si Pere I no hagués estat vençut per Simó de Montfort.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

NO tan sols d'Europa, sinó de tot el món; desp´res de tot, són navegants pirenians els que descobreixen... Ramònia, dita així perquè Ramon LLull ja va escriure al LLibre de contemplació e Déu, que hi tenia que haver un continent a l'altre costat de l'Atlàntic.
A més, el llibre vol ser una proposta d'actitud vital més humana, tolerant i relaxada. Benvinguts a Pirènia!

3cat24 ha dit...

Títol: El teu blog destacat al 3cat24

Hola SCCFF

El 3cat24, pàgina web de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio, vol mostrar el que es fa a la Blogosfera catalana i diàriament destaquem un blog amb contingut interessant. Avui dijous 2 de juliol li ha tocat al teu. Ho pots veure aquí:
http://www.3cat24.cat/blogs

I aquí un llistat de tot el que hem recomanat des que vam començar el 9 d'octubre del 2008.
http://www.3cat24.cat/noticia/326283

Si tens cap problema o vols que no el destaquem, només ens ho has de dir.
I si ens pots recomanar un altre blog en català que consideris bo, ho farem en nom teu.
El teu ens el va recomanar en Jaume.


Salutacions

3cat24 ha dit...

Jèssica Casado
Participació 3cat24.cat
Web de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio
http://www.3cat24.cat
jcasado.t@catradio.cat