10 de juny de 2009

Balanç de les Ter-Cat de Miravet

El passat 7 de juny es celebraren les X Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror) a Miravet (Ribera d'Ebre) on hi van assistir-hi 15 persones provinents de Barcelona, Sant Celoni, L'Hospitalet de Llobregat, Vilanova del camí, Calafell, Les Borges blanques i Jorba.

La reunió inicial a base de cafès, i vermut va tenir lloc a la plaça de l'ajuntament, davant del riu Ebre. Seguidament es visità el castell templari de Miravet (només les vistes doncs estava tancat). El conseqüent dinar i tertúlies va tenir lloc al restaurant "Lo molí del xim".

Com sempre es tractaren gran diversitat de temes, a més d'escoltar les propostes i idees dels nouvinguts a les tertúlies.


Així mateix es va proposar (i aprovar per unanimitat) la creació d'un premi promogut de les Ter-Cat per continuar amb la tasca d'acostar els gèneres fanntàstics en català i que consistirà en premiar la millor obra escrita en català de temàtica fantàstica (CF, fantasia i terror) i també la millor obra traduïda. En aquest sentit es pretén donar una mica de repercussió als gèneres fantàstics. Les bases dels premis i el sistema de votació els comentarem d'aquí a uns dies/setmanes. Però la idea és que els premis "Ictinius" siguin una realitat aquests mateix any per les obres publicades l'any passat, ho sigui el 2008. Qualsevol suggerència al respecte serà benvinguda.

Per altra banda es van anunciar algunes lectures i visualitzacions per comentar per les properes Ter-Cat (que tan poden fer-se a finals de Juliol o com deixar-les pel setembre):

- Joker (còmic), de Brian Azzarello i Lee Bermejo.

- El nombre del viento (Patrick Ruthfus) Fantasia heroica/èpica

- Switch in the red (Susana Vallejo) CF distòpica/ Futur proper

Visualitzacions recomanades:

- Coraline (basada en l'obra homònima de Neil Gaiman)

- Terminator Salvation (la quarta entrega de la saga Terminator)