31 de març del 2009

Balanç de les IX Ter-Cat

El passat diumenge 29 de març es van celebrar les IX Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror) a Igualada.

Van assitir 16 persones provinents de Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola, Sabadell, Sant Celoni, El Vendrell, Vilanova del camí, Santa Margarida de Montbui, Jorba i Igualada assolint així tant l'objectiu de posseir una bona representació territorial com de cridar l'atenció dels afeccionats locals (en aquest cas de l'Anoia).

Tot i que el dia no va acompanyar van ser unes trobades molt fructíferes. Per començar, es visità el mercat d'antiguitats que es fa cada darrer diumenge a la Plaça de la Vila d'Igualada i que va servir per que més d'un col.leccionista trobés petites gangues. Als cafès posteriors es va presentar la versió quasi definitiva de la revista Catarsi que en poc temps es posarà a la venda.

També en Ramon Reig presentà el web http://www.mecanoscrit.cat/ d'on és gestor i on explicà la tasca que fan amb les sèries i pel.lícules de CF en català. El dinar es feu en una sala habituada per a l'ocasió al Casino-Foment Igualadí on els tertulians van poder deixar anar els seus instints i xerrar sobre mil temes. Especialment destacats va ser el tractament de sexe a la ciència-ficció, els darrers episodis de la sèrie Battlestar Galactica (amb diversitat d'opinions molt contrastades), o les formes de millorar la revista Catarsi.















Igualment, es realitzà una entrevista a un parell de membres de les Ter-Cat pel programa de ràdio-pica. La jornada acabà amb més taules rodones a la llibreria-cafè Ulisses fins a la tarda-vespre.

Així mateix es va parlar de les lectures/visualitzacions recomanades en la passada Ter-Cat de Tarragona: Watchmen, l'Orde de Santa Ceclina (Susana Vallejo) i El mapa del tiempo (Félix J. Palma), una novel.la que s'està convertint en una petita revolució dins el panorama fantàstic espanyol. Parlant d'aquests autors, esmentar que tant la Susana Vallejo com el Félix J. Palma estaran signant llibres per Sant Jordi de 7 a 8 de la tarda a la parada de Gigamesh de la Rambla, a Barcelona.

Com a possibles lectures recomanades per les properes Ter-Cat es van presentar algunes idees:

+ Las mentiras de Locke Lamora (Scott Lynch) - Alianza Editorial- (Tapa dura i tova)

+ Batman: Barcelona. El Caballero del Dragón (Diego Olmos)

+ La voz de las espadas (Joe Abercrombie) - Alianza Editorial/ Runas

Les properes Ter-Car encara no s'han decidit on es faran. Els membres de les Ter-Cat ho debatran en unes setmanes.