8 de febrer del 2008

'Camisa de foc', d'Anna Carreras

L'escriptora Anna Carreras publica la novel·la 'Camisa de foc' (Empúries), tot i que ella s'estima més qualificar el volum de prosa poètica. Vicenç Altaió ha descrit l'obra dient: 'És una novel·la de terror. I si suméssim Edgar Allan Poe i Oliver Sacks i li restéssim Freud, tindríem bona part d'aquest llibre'.

La història de 'Camisa de foc' se centra en una jove, d'uns trenta anys, ingressada en un psiquiàtric, malalta d'amor i de desig, que ha assassinat i trossejat diversos homes amb patologies diferents. Amb fragments de tots ells ha reconstruït el rostre del seu misteriós amant, George G.El seu cas crida l'atenció d'un psiquiatre, que pren l'expedient per estudiar-lo. El contingut d'aquest dossier (un parell de poemes, un relligat que sembla una novel·la, amb la història i la patologia de cadascun dels amants, i un sobre amb una carta d'amor dirigida a George G) estructura i teixeix la història.

Anna Carreras (Barcelona, 1977) és llicenciada en filologia catalana. Es va formar en l'humanisme catòlic, però la seva vida va fer un tomb quan va entrar en contacte amb Biel Mesquida, Enric Casasses, Perejaume i Vicenç Altaió.