6 de desembre del 2010

Finado: Còmic de zombis en català

Finado és una novel·la gràfica de 64 pàgines en color amb guió de Xavier Morell, dibuix de Fabián Slongo, color de Nicolás Brondo i portada i separacions de capítols de Konstantin Novosadov, que es distribueix gratuïtament. Es poden realitzar les descàrregues a través del seu lloc web: http://finado.net/. El còmic té una versió en castellà i una altra en català.

A les primeres pàgines del còmic podem llegir una presentació dels autors i del perquè de la història i de la seva localització: La trama gira al voltant d'una apocalipsi zombi en una petita ciutat de l'Amèrica profunda. Una història amb morts vivents, comunistes, xèrif autoritari, violència, llenguatge groller, sexe, pulles a cert senador nord-americà que va fer la vida impossible a molta gent i que es qüestiona la manera de vida americà. Ah, i els comunistes són els bons!

Un còmic, lúdic i que recupera la tradició sociopolítica que es va perdre amb la vulgarització i massificació del fenomen zombi, segons paralules dels mateixos autors.