28 de novembre del 2008

Edebé publica Porta Coeli

Edebé acaba de publicar el primer volum de la tetralogia fantàstica Porta Coeli, de l'escriptora Susana Vallejo. El primer volum, titulat L'Orde de Santa Ceclina ha sortit simultàniament en català i castellà a la mateixa editorial.

Susana Vallejo és madrilenya però resident a Barcelona des dels 26 anys. Va estar implicada en el naixament de AEFCFT, (Asociación Española de Ciencia-ficción, Fantasía y Terror) i ha mantingut una militància constant en els cercles de ciència-ficció i fantasia a nivell espanyol i ara també a nivell català.

Segons paraules de l'autora, tot i que l'obra s'ha publicat dins una col.lecció de literatura juvenil, té més afinitats amb "El nom de la rosa" que amb "Harry Potter". Vallejo afirma que aquesta "no és la típica tetralogia fantàstica, sinó una aventura clàssica que va de l’edat mitjana fins a un futur de ciencia-ficció." La història narrada a Porta Coeli transcorre durant 1000 anys. Susana Vallejo es va inspirar en l'església de Santa Seclina (barriada de Caldes de Malavella) per donar títol a la primera de les novel.les de la tetralologia

A començaments del segle XIV, un savi erudit, Bernardo, acusat de mag i bruixot, rep la visita d’un antic company d’estudi que afirma que ha topat amb un unicorni i altres monstres estranys. En la investigació del que sembla impossible, molt aviat se’ls uneix l’enigmàtica Yebra, una jove amb una llarga cabellera blanca acusada de bruixa pels estranys poders que posseeix. Junts descobriran les criatures que comencen a poblar el nostre món.

El secret el trobaran ocult en el monestir de Santa Ceclina, que defensa la lògica i la raó i, tanmateix, amaga un llibre misteriós, el “Porta Coeli”. Aquesta troballa els portarà a creuar el llindar d’aquesta porta màgica i arribar a l’altre Món.

Diversos volums de la tetralogia han estat finalistes a diferents premis de literatura fantàstica (Premi Jaén d'Alfaguara i el Premi Edebé).