20 de desembre del 2007

La història dels videojocs a Granollers

El Museu de Granollers presenta l'exposició 'GAME OVER: Tres mestres del videojoc', fins al 24 de febrer. La mostra, comissariada per Ricard Mas, vol ensenyar el pas d'aquesta forma d'entreteniment a l'art.

Per aconseguir-ho, es centra en les obres dels creadors de videojocs Shigeru Miyamoto -pare de 'Donkey Kong', 'Super Mario Bros' i 'The Legend of Zelda: Ocarina of Time'-; John D. Carmack II -responsable dels primers jocs d'acció en primera persona 'Wolfestein 3D', 'Doom' i 'Quake'-; i Will Wright -dissenyador dels programes de simulació 'Sim City', 'Sim Earth' i 'Sim Ant'.

Mitjançant jocs interactius, pantalles estàtiques, vídeos, documents i màquines, l'exposició segueix l'evolució del videojoc fins al llindar del segle XXI, de la mà d'aquests tres creadors emblemàtics, que representen el mateix paper que Méliès, Eisenstein i Griffith van jugar en l'aparició del cinema, o Leonardo, Rafael i Miquel Àngel, en la història de l'art. La mostra està adreçada a tots els públics, tant els interessats per l'art i la creativitat com els amants de les noves tecnologies i la mecànica del joc.