14 de desembre del 2007

Jordi Sabatés presenta 'Tren de somnis'

L'obra 'Tren de somnis', del compositor i pianista Jordi Sabatés, s'estrenarà el 20 de desembre a la Sala Tallers del TNC, on es podrà veure fins al 6 de gener. L'obra, de caràcter multidisciplinar, uneix música, teatre, dansa de percussió i cine en un homenatge a F. W. Murnau, Buster Keaton, Grouxo Marx, Georges Méliès i Segundo de Chomón.

Sabatés recull en aquesta obra els millors moments dels muntatges 'Nosferatu en concert', 'El món màgic de Georges Méliès', 'Keatoniana (Un somni de Buster Keaton)' i 'Música per a a una il·lusió: univers Chomón'.

El compositor ens proposa "un viatge per l'humor, la màgia i la fantasia, a través de la imaginació" i de la mà dels "grans noms" que han creat les tècniques i efectes especials que avui dia "encara regeixen el nostre cinema".

El director de l'espectacle, Joan Font, ha afirmat que "'Tren de somnis' també és un concert", perquè la música és "l'eix conductor i vertebrador de l'espectacle". Una música original i en directe, a càrrec de Jordi Sabatés i la Camut Band, la qual inclourà peces de piano, percussió i claqué.

Després de la sessió del dia 21, els assistents podran intercanviar les seves opinions amb Sabatés mitjançant un col·loqui, moderat per Joan Font.