3 de desembre del 2007

UPC compartit per a Sanderson i Gardini

El premi UPC 2007 de novel·les de ciència-ficció ja té guanyadors: les obres 'Belcebú en llamas', de l'escriptor argentí Carlos Gardini, i 'Defending Elysium', de l'estatunidenc Brandon Sanderson, han rebut ex-aequo el primer premi de la convocatòria, guardonat amb 6.000 euros. Gardini ja havia guanyat la convocatòria l'any 1996 amb la novel·la curta 'Los ojos de un dios en celo'. Sanderson havia estat el conferenciant convidat del lliurament del premi UPC del 2006.

Les obres guanyadores seran editades per Ediciones B dins la col·lecció NOVA de ciència-ficció.

La Menció especial del jurat, dotada amb 1.500 euros, ha estat per la narració 'Records d'una altra vida', del lleidatà Jordi Guàrdia Torrent i la Menció UPC, també dotada amb 1.500 euros, ha anat a parar a 'Tricord (Tres cordes i una sola melodia)', del barceloní Joan Baptista Fonollosa i Guardiet (Barcelona). En paral·lel, l'obra 'Memòria de Lerna', d'Albert Solanes Parra, ha quedat finalista a la Menció UPC.

En aquesta ocasió, el jurat estava format per Lluís Anglada, Miquel Barceló, Jordi José, Josep Casanovas i Manuel Moreno. Un total de 94 obres es van presentar al concurs. L'escriptor Jasper Fforde va ser el convidat a l'acte de lliurament. Podeu llegir aquí el seu discurs.