16 de novembre del 2007

Edicions 62 recupera clàssics de gènere

Edicions 62 recupera clàssics de gènere dins la col·lecció 'Educació 62'.

Entre els últims títols apareguts hi trobem reedicions de 'La carta robada i altres narracions', d'Edgar Allan Poe; 'Mecanoscrit del segon origen', de Manuel de Pedrolo; 'Invasió subtil i altres contes', de Pere Calders; 'Bruixa de dol', de Maria Mercè Marçal, i 'Les cartes d'Hèrcules Poirot', de Jaume Fuster.

Cada títol va acompanyat d'una presentació del text i la vida de l'autor i altres textos complementaris.

Arriba 'L'emperadriu dels eteris'


Edicions Bromera acaba de publicar la novel·la 'L'emperadriu dels eteris', de l'escriptora Laura Gallego. L'obra, que barreja conceptes fantàstics i místics, narra el viatge de l'Aer més enllà de les coves càlides on habita la seva gent. Aer, fascinat per la llegenda de la mítica Emperadriu, vol conèixer aquell món de gel banyat per la llum d’un estel blau on es diu que no existeix el patiment ni la fam.

Bromera ha obert un portal on es pot trobar tot el relatiu a 'L'emperadriu dels eteris', amb informacions sobre els personatges, els escenaris, els símbols i altres apartats com un calendari de presentacions, concursos i un fòrum. Bromera havia publicat abans dos títols de l'escriptora de Quart de Poblet: la novel·la juvenil 'Mandràgora', que es va convertir en un èxit de vendes, i el text 'Un fantasma amb problemes', per als primers lectors.

15 de novembre del 2007

Sakura en català

Edicions Glénat presenta el primer tom de la sèrie 'Sakura, la caçadora de cartes', obra del col·lectiu de manga femení Clamp. La història té com a protagonista a la petita Sakura, una nena molt espavilada que lluitacontra les forces del mal per recuperar les cartes perdudes de Clow. Els 12 toms de Sakura es posaran a la venda amb una periodicitat mensual.

Glénat ha endegat una sèrie de publicacions de còmic i manga en català. Les línies editorials inclouen títols de manga -com 'Innuyasha', 'Naruto' o Musculman'-, còmic europeu -la sèrie 'Els viatges d'Alix', de Jacques Martin- i còmic d'autors catalans -com les col·leccions 'Torpedo', de Jordi Bernet i Sánchez Abulí, o 'Lavínia'. Aquesta última recupera títols d'Alfons Font, Javier Rodriguez i l'homenatge de Carlos Giménez a les Rambles de Barcelona-.

Lliurament dels premis UPC 2007

Dimecres 28 de novembre es lliuraran els premis UPC 2007 a la sala d'actes de l'edifici Vèrtex, planta -1 (Plaça Eusebi Güell, 6 de Barcelona) a les 13:00 hores.

Els premis de ciència-ficció de novel.la curta de l'UPC es venen lliurant puntualment des de 1991, tenen una de les millors dotacions econòmiques d'Europa i les obres poden ser presentades en 4 idiomes: català, espanyol, anglès i francès. Les obres guanyadadores són publicades cada any a la col.lecció Nova d'Ediciones B. Aquest any l'acte compta amb l'assistència de l'escriptor anglès Jasper FForde, creador de la saga de fantasia humorística protagonitzada per la detectiu literària Thursday Next (també publicada a Nova) que oferirà la conferència "Jasper Fforde, Thursday next i la metaficció".

Antònia Font, any 10



'Coser i cantar'. Així es diu el nou àlbum d'Antònia Font, un cedé doble que serveix per celebrar la primera dècada d'existència de la formació.

El treball, editat per Blau-Discmedi, revisa vint temes del seu repertori en companyia de la Bratislava Symphony Orchestra. L'orquestra companya el quintet mallorquí interpretant els arranjaments del compositor Miquel Àngel Aguiló.

El grup format per Joan Miquel Oliver (guitarra i composició), Pau Debon (veu), Pere Manel Debon (bateria), Joan Roca (baix) i Jaume Manresa (teclats) reconstrueix vint temes, entre els quals hi ha peces tan conegudes com 'Alegria', 'Robot, 'Wa yeah!' o 'Astronauta rimador' (veure clip).

El primer cedé inclou les cançons 'Mecanismes', 'Tokio m'és igual', 'Dins aquest iglú', 'Alegria', 'Vitamina sol', 'Jo, robot', 'Vos estim a tots igual', ' Wa yeah!', 'Bamboo' i 'Productes de neteja'. El segon conté 'Amazones a sa lluna', 'Armando Rampas', 'Astronauta rimador', 'Holidays', 'Robot', 'Portaavions', 'Tots es motors', 'Alpinistes-Samurais', 'Batiscafo katiuscas' i 'Vehicle lunar'.

Un devedé amb videoclips i un documental sobre l'enregistrament d'aquests vint temes complementa d'aquest pack commemoratiu dels 10 anys d'Antònia Font.

14 de novembre del 2007

Una enciclopèdia de Harry Potter

Ara Llibres acaba de publicar 'Enciclopèdia Harry Potter', una guia no oficial del món creat per l'escriptora J.K. Rowling. El volum té més de 1.500 entrades, pensades per fer les delícies dels seguidors del mag de Hogwarts.

El llibre recull, entre d'altres temes, els orígens de Lord Voldemort, els trucs més habituals de la vareta màgica, les fitxes de tots els alumnes de Hogwarts, una cronologia de la història de la màgia (des de l’Antic Egipte fins a l’any 2019) i una guia completa d’encanteris, objectes, pocions i criatures del món màgic.

13 de novembre del 2007

Surt 'Next', de Michael Crichton

Grup 62 acaba de publicar 'Next', nou thriller de ciència-ficció de Michael Crichton.

En aquesta ocasió, Crichton apropa el lector al món de l’enginyeria genètica, on cada dia s’obren un munt de noves possibilitats. El protagonista de la novel·la, l'investigador Henry Kendall, descobrirà que barrejar gens de ximpanzé i ésser humà pot portar conseqüències insospitades.

Podeu llegir la crítica de 'Next' en el bloc d'en Marc Belzunces.

Cicle "Llibres de Capçalera", a Vilafranca

El passat 8 de Novembre es va inaugurar el tercer Cicle de conferències Llibres de capçalera a Vilafranca. El cicle promou obres literàries que han esdevingut claus en la història universal. Aquest any els títols escollits són quatre novel.les clàssiques de ciència-ficció distòpia: Un món feliç (Aldous Huxley), 1984 (George Orwell), La taronja mecànica (Antony Burgess) i Fahrenheit 451 (Ray Bradbury).

La primera conferència sobre Un món feliç va córrer a càrrec de Martina Escoda i es realitzà a la Biblioteca Pública Torras i Bages. Les següents conferències tindran lloc els dijous 15, 22 i 29 de Novembre a la llibreria L’Odissea a les 8 del vespre i les durà a terme Maria Eugènia Sebastian

Crida l’atenció que el 100% de les obres escollides siguin de ciència-ficció però que en cap moment s’ementi el gènere alhora de promociar el cicle.

Per més informació:
llibreria@lodissea.e.telefonica.net

Ruta literària per la 'Vampíria' de Pep Blay


El col·lectiu d'accions poètiques La Pell del Llavi organitza una ruta literària nocturna per Albarca, pels escenaris de la novel·la 'Vampíria Sound', de l'escriptor Pep Blay. El novel·lista tarragoní participarà en la ruta fent de cicerone.

La ruta 'Vampíria Sound' forma part dels actes culturals de la Tardor Literària tarragonina. La sortida es farà des de Tarragona el divendres 23 de novembre, a les 18h, i es tornarà des d’Albarca, el dissabte 24 de novembre, a les 11:00h. Hi haurà una acampada voluntària (alberg o similar) i nit de contes i llegendes de terror. La inscripció inclou llibre i 'Kit vampíric'. Qui ho desitgi, tindrà la possibilitat de fer només la ruta i de desplaçar-se amb cotxe particular. Podeu demanar informació al bloc de La Pell del Llavi o escrivint-los un correu.

El col·lectiu La Pell del Llavi realitza aquesta tardor diverses accions literàries d'ambientació gòtica. El 31 d'octubre va presentar l'espectacle 'Obscuritas' al Teatre El Magatzem, una lectura poètica a escena de textos de Shelley, Byron, Walt Whitman, Bécquer, William Blake, Goethe, Maupassant, Rimbaud i Poe... A l’entrada del teatre, l’artista Jordi LLort va presentar una instal·lació que complementava l'acció.

12 de novembre del 2007

El fantàstic i el terror tornen a les Cotxeres

Avui comença la 19ena edició de la Marato de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants, Hostafranchs i La Bordeta, a les Cotxeres de Sants. Una sessió inaugural de curts servirà de tret de sortida del certamen. Entre dimarts i dijous es projectaran les obres presentades al IX concurs de Curts de Fantàstic i de terror de Sants 2007. Divendres hi haurà la gran Gala amb els finalistes de les diferents categories.

La marató de projeccions, La Nit més llarga, se celebrarà dissabte a partir de les 7 de la tarda. El menú estarà format pels films 'The Host' (Joon-ho Bong), '300' (Zack Synder), 'Saw 3' (Darren Lynn Bousman), 'Esquarterats' (Cristopher Smith), 'Hostel 2' (Eli Roth) i 'Ovelles assassines' (Jonathan King). La possibilitat de participar en un joc de rol públic o fer de jurat del concurs de curts són atractius afegits de la trobada.