27 de setembre del 2008

El Premi Manuel de Pedrolo d'enguany, desert.

El jurat del XI Premi de narrativa de ciència-ficció Manuel de Pedrolo- Ciutat de Mataró, compost per en Miquel Barceló, Antoni Munné-Jordà, Montserrat Galicia, Toni Segarra i Jordi Dòria ha declarat el premi d'enguany desert.

Segons paraules del portaveu, en Miquel Barceló, cap dels originals presentats tenia suficient qualitat per guanyar el premi, per la qual cosa, després d'intenses deliberacions, el jurat ha preferit que enguany el premi no tingués cap guanyador i per tant es declarés desert.

És el primer cop que aquest premi, el principal en llengua catalana dedicat a la narrativa de ciència-ficció queda desert.

Balanç de les VI ter-Cat













Les VI Ter-Cat realitzades al Roc de Sant Gaietà (Tarragonès) van dur-se a terme el passat 20 de setembre. Hi van assistir 13 persones provinents del Barcelona, Vilafranca, Calafell, Viladecans, Jorba i El Vendrell.

Es va seguir l'agenda programada coneixent el laberíntic i entranyable poble de El Roc de Sant Gaietà mentre es feien els primer vermuts i les primeres tertúlies.

Seguidament i durant el dinar es tocaren els temes previstos com fou l'anàlisis de la novel.la "La Mutació sentimenal" de Carme Torras (amb assistència de la mateixa autora) i també tots els que espontàniament van anar sorgint: Des de les obres d¡escriptors tan diferents com China Mièville o Pilar Pedraza o sagues tan conegudes com la de Miles Vorkosigan o una curiosa i interessant tertúlia al voltant de les novel.les i pel.lícules de zombies.

Per la propera Ter-Cat es va escollir una altra lectura per analitzar i debatre. En aquest serà "El sindicat de policies jueus" de Michael Chabon, novel.la guanyadora del darrer permi Hugo i que es basa en una ucronia al voltant d'un asentament jueu molt diferent al del Israel de la nostra realitat.

Les VII Ter-Cat tindran lloc al Novembre, encara amb seu per determinar. Una seu que triaran els intergrans de la llista de correu de les Ter-Cat en les properes setmanes escollint entre totes les candidatures que es presentin.


22 de setembre del 2008

Lliurament dels Premi Pedrolo

El proper dissabte 27 de setembre es lliurarà el XI Premi de Narrativa de ciència-ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró.

El lliurament, com va sent habitual tindrà lloc a la Biblioteca Pompeu fabra de Mataró (Plaça Occitània s/n)

L'agenda de la jornada és la següent:

10:00.-Benvinguda dels assistents

10:30.- Assemblea de la SCCFF (Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia)

12:00.- Pausa-cafè

12:30.- Xerrada a càrrec del Sr. Jordi Font-Agustí, enginyer i escriptor

13:15.- Veredicte del jurat i lliurament del premi d'enguany. El jurat d'enguany està format per Miquel Barceló, Jordi Dòria, Montserrat Galícia, A. Munné-Jordà i Antoni Segarra.

El Premi Manuel de Pedrolo és actualment el més important reconeixement d'una obra de ciència-ficció en català i comporta la publicació de la novel.la guanyadora a la col.lecció "ciència-Ficció" de l'editorial Pagès.