10 de novembre del 2007

El 'Blade Runner' definitiu, als Verdi



Els Cines Verdi projectaran, a partir del 16 de novembre, 'Blade Runner: the final cut'. El muntatge definitiu del film fet per Ridley Scott formarà part del futur DVD que commemora el 25è aniversari de la pel·lícula. La versió restaurada de 'Blade Runner' ja es va poder veure al passat Festival de Sitges (veure clip), en dues projeccions multitudinàries.

'Blade Runner: the final cut' s'exhibirà als Verdi en una sala amb projector digital. L'objectiu és repetir l'experiència feta per la companyia Warner en petites sales de Nova York i Los Angeles, on el film està en cartell des de fa setmanes.

El productor Charles Lauzirika s'ha encarregat de restaurar i fer la revisió digital del treball, que manté escenes inèdites i els canvis realitzats per Scott, l'any 1992, com la desaparició del final feliç imposat pels directius de la Warner.

9 de novembre del 2007

La primera temporada d''Herois', en català


Ja ha sortit a la venda el DVD amb la primera temporada d''Herois', que inclou la versió en llengua catalana. S'han editat dues col·leccions. La normal està formada per 7 discos, amb la primera temporada completa, material addicional que inclou el Capítol Pilot (no emés a la Televisió), escenes eliminades i àudiocomentaris. L'edició Col·leccionista està formada per 8 discos i conté el còmic original de la serie, un disc d'extres inèdits (amb material afegit del canal Sci-Fi) i una samarreta.

Miquel Pujadó publica 'L'okupa de cervells'

El cantant i escriptor Miquel Pujadó acaba de publicar la novel·la 'L'okupa de cervells' a Editorial Barcanova. El protagonista de l'obra, Òscar Corbera, estudiant de segon d'ESO, disposa d'un poder molt especial. Això farà que acabi presoner dins d'un cos que no és el seu, en una aventura molt perillosa, que l'obligarà a capbussar-se en un món ple de misèria i violència, policies corruptes, neonazis curts de gambals, homes de negocis sense escrúpols, però també gent meravellosa i fraternal.

Miquel Pujadó ja s’havia estrenat en la literatura amb el llibre 'Un príncep massa encantat (i altres personatges amb problemes)' –premi Lola Anglada 2003- i la publicació de contes a la revista 'Cavall Fort'.

'L’Okupa de cervells' ha aparegut pocs dies després del seu doble CD 'Frontissa', amb què comença l’edició d’una Integral Oberta de les seves cançons.

8 de novembre del 2007

Empúries publica 'Túnels', nou hit juvenil


Editorial Empúries publica aquest mes la novel·la 'Túnels', escrita a quatre mans per l'escriptor Roderick Gordon i el pintor Brian Williams. 'Túnels' és el primer lliurament d'un cicle novel·lístic obert, protagonitzat pel jove arqueòleg Will Burrows. Burrows descobreix una civilització subterrània, en un serial trepidant d'aventures que incorpora elements de la ciència-ficció i la narrativa de Jules Verne.

Gordon i Williams es coneixen des de 1980, però va ser el 2001, quan el primer es va quedar a l'atur, quan es van posar a escriure junts. La idea del túnel surt del fet que sota la casa del segle XVI comprada a Norfolk per Gordon se suposa que hi ha un túnel -que ell mai ha trobat- que connecta amb l'església. A més, a Merseyside, on viu Williams, hi ha quilòmetres i quilòmetres de túnels construïts als segles XVIII i XIX.

L'editor anglès Barry Cunningham creu que 'Túnels' obtindrà un èxit comparable al cicle de Harry Potter. De moment, ja s'han venut els drets cinematogràfics de l'obra.

7 de novembre del 2007

Tertúlies de ciència-ficció a Vilafranca

Vilafranca del Penedès acollirà, el 17 de novembre, les primeres Ter-Cat (Tertúlies Catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror). La proposta està coordinada per Eloi Puig, responsable del web La Biblioteca del Kraken.


Els participants de la primera tertúlia es trobaran a les 12 del migdia al cafè "El Coro" del centre de Vilafranca. A les 2 de la tarda es farà un dinar-tertúlia a "Cal Figarot", la seu social dels Castellers de Vilafranca (a la foto). La tertúlia continuarà després del dinar, fins que els assistents ho creguin convenient.

Les Ter-Cat volen ser un lloc de trobada per tots els aficionats a la ciència-ficció, fantasia i terror d'arreu dels Països catalans. Els seus impulsors volen promoure aquests gèneres literaris amb tertúlies i trobades a diferents ciutats. La seva intenció és que les tertúlies es vagin realitzant en llocs diferents de manera que tothom pugui tenir-ne alguna a prop en algun moment de l'any.


Les Ter-Cat estan obertes a tothom. Qualsevol persona que desitgi rebre'n més informació, pot adreçar-se a la seva llista de correus.

6 de novembre del 2007

Criatures mitològiques del País Valencià


El llibre 'Llegendes valencianes. Criatures mítiques de la tradició oral', de Victor Labrado, aplega els sers fantàstics més representatius de la cultura popular valenciana. El volum, publicat per Edicions Bromera, es complementa amb il·lustracions expressionistes del pintor Francesc Santana, que permeten entendre millor les particularitats de cada criatura. El llibre està prologat per l'escriptor i antropòleg Joan F. Mira.

Després d'un treball de recerca intens, Labrado ha recollit tots els ets i els uts de criatures tan fascinants com els nyítols, els butonis, la Quarantamaula, el moro Mussa o l'home del sac. El volum inclou un epíleg que remet a les fonts folkloristes i narratives utilitzades per l'autor.

5 de novembre del 2007

Steampunk juvenil amb Justin Richards

Editorial Cruïlla acaba de publicar la segona part de la novel·la juvenil 'El col·leccionista de morts', de Justin Richards. Aquest steampunk juvenil, situat a l'Anglaterra victoriana, barreja influències de Poe, el Dr. Jekyll de Stevenson i el Frankenstein de Mary W. Shelley.

En un laboratori del centre de Londres, un milionari boig fa proves per crear un ésser mig dinosaure, mig humà, que, segons ell, l’ajudarà a dominar el món. Però l’Eddie Hopkins, un pillet que viu al carrer, i en George Archer, un treballador del Museu Britànic, li esguerraran els plans. Una novel·la plena de fòssils, autòmats, monstres mecànics i ossos de dinosaure.

Justin Richards ha escrit novel·les basades en la sèrie televisiva 'Doctor Who' i ha creat la sèrie juvenil 'Invisible detective'.

Setè butlletí de la SCCFF


Ja podeu descarregar-vos el setè butlletí electrònic de la SCCFF, corresponent als mesos de novembre i desembre, dedicat al món de la ciència-ficció i la fantasia en llengua catalana.

A la publicació hi trobareu la Crònica del segon encontre de Ciència-Ficció en llengua catalana a Vilanova i la Geltrú (a la foto), l'article 'La ciència-ficció, gènere i recurs', de Jordi-Font Agustí, i la recuperació d'una sàtira 'frankensteiniana' de Joan Sardà Lloret, apareguda al número 20 de 'La Renaixensa' (juliol de 1875). El butlletí manté les seccions habituals de notícies, llibres, cinema, televisió i còmics.

Toni Segarra destaca a l'editorial la voluntat de "fer arribar doncs a tots els racons de la nostra geografia el coneixement de l'existència d'una societat que té com a objectiu promoure la CF en llengua catalana, com és el cas de la SCCFF, és un deure ineludible. I en aquesta tasca hem de col·laborar tots. Amb xerrades, amb presentacions de llibres, amb articles al butlletí o, en darrera instància, amb la nostra presència a tots els actes, en català, que es fan a favor de la ciència-ficció. Sense que això vulgui dir menysprear o ignorar els que es fan en altres llengües."

El primer butlletí electrònic de la SCCFF va aparéixer el desembre de 2006. El vuitè es publicarà el gener de 2008. Obert a tota mena de col·laboracions, els interessats a col·laborar-hi podeu adreçar-vos al correu electrònic de la societat.