29 de novembre del 2011

III Premis Ictineu 2011



El passat 26 de novembre es van lliurar els III Premis Ictineu 2011, que guardonaren amb un trofeu les millors obres fantàstiques escrites o traduïdes al català l'any 2010.

La jornada però començà més aviat, al bar O Val d'Ouro on els primers afeccionats van anar quedant - com és habitual en els darrers anys- per anar fent-la petar entre cafè i cafè.

Al bar O Val d'Ouro

Seguidament, a les 12:00 del migdia, una quarentena de persones van assistir a l'acte del lliurament de premis. Abans hi hagué un moment per presentar oficialment la revista Catarsi 6 que podreu trobar d'aquí a uns dies a les llibreries habituals i a través d'internet. Des de Catarsi es recomana la subscripció per rebre-la còmodament a casa. Per més informació podeu dirigir-vos a revista.catarsi@gmail.com


Després de la presentació del nou número de la revista va arribar el moment dels premis lliurats pels guanyadors de les passades edicions: Carme Torras i Jordi de Manuel. En tots ells es va llegir un fragment significatiu de la obra guanyadora. El resultat final va ser aquest:

+ Millor novel·la fantàstica escrita en català per El Joc de Déu de Salvador Macip. L'autor viu a Leicester (Regne Unit) i no va poder venir a recollir el premi, però envià un video d'agraïment. En el seu lloc el va rebre la Carlota Torrents, la seva agent literària.


Carlota Torrents envoltada per Jordi de Manuel i Carme Torras


+ Millor novel·la fantàstica traduïda al català per La clau del secret de Susana Vallejo. L'autora va recollir el seu premi.

Susana Vallejo


+ Millor conte fantàstic escrit en català per "La poma de l'Edèn" de menut. L'autor va recollir el seu premi.


menut

+ Millor conte fantàstic traduït al català per "Ànimes bessones" de Mike Resnick & Lezli Robyn. Els autors viuen als EUA i Austràlia respectivament. Va recollir el premi el Ramon Peña (traductor ocasional de Mike Resnick al castellà) doncs el traductor al català - Pep Burillo- tampoc va poder recollir-lo per raons laborals.


Ramon Peña recollint el premi de Mike Resnick i Lezli Robyn

Després de les fotos de rigor, 34 dels assistents (afeccionats, escriptors, llibreters, traductors...) van continuar la jornada dinant en un restaurant proper. Deixem aquí algunes fotos il·lustratives del dinar.




A partir d'ara ja començarem a treballar per oferir un llistat el més exhaustiu possible sobre les obres publicades enguany per poder-lo mostrar a finals de gener del 2012. Aquest llistat serà la base per escollir els 4 guanyadors dels IV Premis Ictineu 2012.

Gràcies a tots els que heu col.laborat en la organització dels premis i als que heu fet un esforç per votar i ajudar a normalitzar una mica més els gèneres fantàstics a la nostra societat.

Equip de l'Ictineu.


Fotos: Carles Quintana